Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Χρήστος Γιαννούλης: “Δεν με ενδιαφέρει να αντιπαρατίθεμαι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα”

Ιδιαίτερη αναφορά στα άλυτα - λόγω της στάσης της διοίκησης Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θερμαϊκού, έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον realfm 107.1 και στην εκπομπή «7 με 10 το πρωί» με την Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και τον Μπάμπη Τζιομπάνογλου. Σημειώνοντας παράλληλα: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να αντιπαρατίθεμαι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» επισήμανε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητά να κριθεί για ένα έργο το οποίο όμως δεν περιγράφει και για ένα όραμα το οποίο όμως δεν μας αναφέρει.
Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Γιαννούλης, ανέφερε ενδεικτικά τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια, τα οποία χαρακτήρισε εγκαταλελειμμένα, θυμίζοντας την απώλεια μίας ζωής και τον κίνδυνο για πολλές άλλες στις καταστροφικές πλημμύρες στο δήμο Θερμαϊκού το 2016, το οδικό δίκτυο σε όλη την περιφέρεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας - Νέας Μηχανιώνας, τον οποίο χαρακτήρισε καρόδρομο, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αναξιοκρατίας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων των γενικών διευθυντών, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις σήμερα καλύπτονται από μία παρέα κοντά στον νυν περιφερειάρχη που προφανώς δεν καλύπτει τα σχετικά κριτήρια, καθώς επίσης την υποστήριξη των νέων ανθρώπων που θέλουν να μείνουν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν, βρίσκοντας στην Περιφέρεια ένα σημείο στο οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν την απαραίτητη καθοδήγηση και φεύγοντας από το σχετικό γραφείο να έχουν επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν.
 Ο Χρήστος Γιαννούλης κατηγόρησε ακόμη τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για την αργοπορία στην αποκατάσταση και την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία στο δήμο Θερμαϊκού: «Είχαμε το 2016 μια συγκεκριμένη καταστροφή σε μια περιοχή. Διατέθηκαν 15.500.000€. Απ’ αυτά, απορροφήθηκαν 5.500.000€ για τη μεταφορά λάσπης. Κρίνετε εσείς το ποσό και το έργο αν είναι αντίστοιχο. Επίσης υπάρχουν και 2.500.000€ που λιμνάζουνε για την υλοποίηση, για την αποκατάσταση ρεμάτων και σημείων που ήταν η πηγή του προβλήματος».
 Αναφερόμενος στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά», δήλωσε ότι η ενημέρωση των πολιτών γιατη Συμφωνία είναι στις υποχρεώσεις του, αλλά μέσα σε συνθήκες δημοσίου διαλόγου που δε θα περιέχει την απειλή, τη βία, το φανατισμό και την τσάμπα μαγκιά. Αναφέρθηκε ακόμη στις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται από την Συμφωνία για την Κεντρική Μακεδονία και τα Βαλκάνια, τα οποία χαρακτήρισε ζωτικό χώρο. 
«Στα Βαλκάνια βρίσκεται και η πρώην, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τώρα Βόρεια Μακεδονία. Είναι ένα κράτος που μαζί με τα γειτονικά κράτη της Βουλγαρίας, της Σερβίας και συνολικά των Βαλκανίων μπορούν να αποτελέσουν μια κοινότητα, συνεργαζόμενων πολιτών, επιχειρηματιών, ανθρώπων της τέχνης, του πολιτισμού, μια σειρά από δραστηριότητες τις οποίες κρατούσε πίσω μια 27χρονη αδιέξοδη διαμάχη. Μία διαμάχη που, όχι με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης, διαιωνιζόταν, με αυξομειώσεις, υποχωρήσεις, παλινωδίες, ανοησία και φανατισμό», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.