Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πρόταση για ψήφισμα του Δ.Σ.Θερμαϊκού υπέρ της πρώτης κατοικίας

Επιστολή προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με πρόταση αποστολής ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και να επεξεργαστεί άμεσα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους, απέστειλε η δημοτική παράταξη "Δράση Πολιτών".

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, που υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Χατζηβαλάση:
"Προς: Την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Έφη Ζαριφέ
Σε λίγες ημέρες παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους. Έτσι, παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο, από τη μιαα οι πολίτες να καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι και από την άλλη να τίθεται ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Όταν επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο, πολύ περισσότερο σήμερα, που - λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου - οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν και πάλι να ανεβαίνουν.
Με την χώρα μας να μέτρα ήδη χιλιάδες νέες απολύσεις, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με τους εργαζόμενους να παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να προχωρά σε τέτοιου είδους επιλογές. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσετε σε ψηφοφορία το ακόλουθο Ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού καλεί την Κυβέρνηση:
• Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
• Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
• Να επεξεργαστεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους, στο οποίο να περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.