Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Πως θα γιορτασθεί το Πάσχα εν μέσω κορωνοϊού

Με δεδομένη την παράταση του περιορισμού της κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς,η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα πάρει κάποια νέα μέτρα ενόψει του Πάσχα. Λαμπάδες, δώρα και στολίδια θα διατεθούν μέσω των σούπερ μάρκετ (αφού έχουν απαγορευθεί ως βιομηχανικά είδη από τις λαϊκές αγορές). 

Το πλαίσιο των νέων περιορισμών που εξετάζεται αφορά τόσο στο χρονικό όριο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων (π.χ. δύο ή τρεις ώρες) όσο και στον αριθμό των επιτρεπόμενων sms προς το 13033, αλλά και η ενδεχόμενη πλήρης απαγόρευση κίνησης των ΙΧ οχημάτων την παραμονή του Πάσχα, ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα Πάσχα.
Ήδη η Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών… αλλαγών κατοικίας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.
Επίσης, αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων αστυνόμευσης για την αποτροπή μιας μαζικής εξόδου και μπλόκα στα διόδια.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.
Τα καταστήματα
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιηθούν και οι πασχαλινές αγορές και από όσα μόνο καταστήματα παραμένουν ανοιχτά εξαιρούμενα της αναστολής λειτουργίας.
Λαμπάδες, δώρα και στολίδια θα διατεθούν μέσω των σούπερ μάρκετ (αφού έχουν απαγορευθεί ως βιομηχανικά είδη από τις λαϊκές αγορές). Πολλοί καταναλωτές θα προτιμήσουν να ψωνίσουν μέσω διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.