Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Μηχανιώνα: Μουσικός αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας και μεταδίδουν επί δίωρο, πρωί και απόγευμα από τα μεγάφωνα της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης, στο κέντρο της Ν.Μηχανιώνας τραγούδια και μουσική του παγκόσμιας εμβέλειας μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Η μετάδοση που άρχισε από τη Δευτέρα θα επαναλαμβάνεται συνεχώς τις επόμενες μέρες και μέχρι την Πέμπτη που θα γίνει ο ενταφιασμός του μεγάλου Έλληνα ο οποίος με τη μουσική και τη δράση του έκανε να ακούγεται το όνομα της χώρας μας σε όλη την υφήλιο.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Μηχανιώνας αποτελείται από τους Θάνο Μακρίδη, Αλεξία Μποϊδάνη, Σάκη Δασκαλάκη, Μένη Βαρσαμόγλου, Στάμο Κίνδερλη, Θεοφάνη Καρύδα και Μαρία Δασκαλάκη.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης ηθών και εθίμων αλλά και για κοινωνική και καλλιτεχνική αναβάθμιση των νέων της περιοχής. Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα χορευτικά για όλες τις ηλικίες με παραδοσιακούς χορούς, τμήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως Ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων, αγιογραφίας ,ρομποτικής,εκμάθησης ραφής διχτυών, Θέατρο, σκάκι, ράψιμο / πλέξιμο, δημιουργική απασχόληση. Τέλος, τμήματα μουσικής για εκμάθηση διαφόρων μουσικών οργάνων όπως Πιάνο, Αρμόνιο, Κλασσική, Ηλεκτρική, Ακουστική Κιθάρα , Μπουζούκ, φλάουτο και τύμπανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.