Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Εκδηλώσεις για τα 99 χρόνια ίδρυσης της Ν.Μηχανιώνας

Εκδηλώσεις με τίτλο "Από τις χαμένες πατρίδες στη Μηχανιώνα του Θερμαϊκού", διοργανώνουν το ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές Πολιτιστικές, Περιβαλλοντολογικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού)  και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μηχανιώνας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 99 χρόνων από την εγκατάσταση των προσφύγων στην ακτή του Θερμαϊκού και την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας.

Το πρωί της Κυριακής 15 Μαίου 2022, που είναι η επέτειος, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια κατάθεση στεφανιών στην προτομή του ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη.

ΟΙ εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 18:30 της ίδιας ημέρας στο Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα και ομιλητές τον καθηγητή του ΑΠΘ Αντώνη Τουρλιδάκη που θα αναφερθεί στη ζωή και το έργο του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, τον ερευνητή Απόστολο Παπαϊωάννου που θα παρουσιάσει στοιχεία για τις περιουσίες των Μηχανιωτών μετά τις χαμένες πατρίδες και τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Σπύρο Κουζινόπουλο που θα κάνει αναδρομή στην παλιά Μηχανιώνα αλλά και την εξέλιξη της Νέας Μηχανιώνας μετά το 1922.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με μαρτυρίες παλιών Μηχανιωτών αλλά και δύο τραγούδια από τη χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.