Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. Θερμαϊκού για το κάμπινγκ

Κάτω από το βάρος της απαίτησης της κοινής γνώμης για πλήρη ενημέρωση σχετικά με την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει το Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας σε ιδιώτη, προκειμένου να κοπούν τα περισσότερα δέντρα που υπάρχουν εκεί και να ανεγερθούν πολυτελείς βίλες και "πεντάστερο" ξενοδοχείο, η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε τελικά να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ., με μοναδικό θέμα "Συζήτηση-διάλογος για την ενδεχόμενη παραχώρηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ".

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που βρίσκονται στην αντιπολίτευση του Δήμου Θερμαϊκού συγκέντρωναν υπογραφές κάτω από ένα κείμενο που είχε συντάξει η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ" και με το οποίο ζητούνταν η έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το πολύ σοβαρό θέμα που προκύπτει από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την τσιμεντοποίηση του χώρου του κάμπινγκ, που αποτελεί μία από τις ελάχιστες οάσεις πρασίνου σε ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη. 

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 11 υπογραφές δημοτικών συμβούλων που απαιτούνταν, γεγονός που θα καθιστούσε υποχρεωτική την ειδική συνεδρίαση, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, το δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται εκτάκτως εφόσον το ζητήσει το 1/3 των μελών του. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί μια αναγκαστική συνεδρίαση, κάτι που θα μπορούσε να εκκληφθεί και ως υποχώρηση της δημοτικής αρχής, γίνεται η πρόσκληση για σύγκληση του Δ.Σ. με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου.

Το αίτημα που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού από τις 24 Σεπτεμβρίου 2022 για έκτακτη συνεδρίαση αναφορικά με τις εξελίξεις στο  θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και τη βιασύνη του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίησή του, έχει ως εξής:

H ΑΙΤΗΣΗ

"Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουμε αυτή την αίτηση, ζητάμε την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη μετά και τις τελευταίες δηλώσεις και αναρτήσεις του δημάρχου κ. Τσαμασλή ότι με πρωτοβουλία της διοίκησής του "βάλαμε σε προτεραιότητα το ακίνητο για να δημοπρατηθεί", κάτι που το θεωρεί "δική μας επιτυχία", παρά το γεγονός ότι πάγια διεκδίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εδώ και μία δεκαετία είναι να περάσει το κάμπινγκ στην κυριότητα του Δήμου για να αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του. Επίσης μας γεννά ερωτήματα και σκέψεις για προαποφασισμένη στημένη διαδικασία η δήλωση του δημάρχου ότι "ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλο επιχειρηματία".

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου εντός της προσεχούς εβδομάδος.

Περαία 24 Σεπτεμβρίου 2022

                        Οι υπογράφοντες"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.