Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Στερνό αντίο στον Νίκο Βολωνάκη

Η δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα είναι πιο φτωχή από σήμερα με την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Βολωνάκη, ενός πολύ καλού συναδέλφου που κοσμούσε την ενημέρωση και διακρίνονταν για το ήθος, τον πολιτισμό και την παροιμιώδη ευγένειά του. Ενός φίλου μειλίχιου ο οποίος εκτός από την πάντα εύστοχη του πέννα τα χρόνια που εργάζονταν στην "Μακεδονία" και το σοβαρό του λόγο, τον καιρό που ήταν στην ΕΡΤ3, μας χάριζε κι' εκείνο το αξέχαστο χαμόγελο που δεν έφευγε από το πρόσωπό του ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές. 

Η ΕΣΗΕΜΘ, της οποίας ήταν διακεκριμένο μέλος, τον αποχαιρέτισε με την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον δημοσιογράφο Νίκο Βολωνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε στις εφημερίδες ΘεσσαλονίκηΜακεδονίαΤο Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.

Το δημοσιογραφικό έργο του Νίκου Βολωνάκη υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένο με τη μεγάλη ευαισθησία, την καλλιέργεια και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον ίδιο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Η ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπητό συνάδελφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.