Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

«Μια χούφτα γενναίοι άνθρωποι»

Δωρεάν υπαίθρια προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Μια χούφτα γενναίοι άνθρωποι», των Ruya Arzu Koksal και Aydin Kudu, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στην προβλήτα Α1 της Μαρίνας Αρετσούς, σε ένα υπέροχο σκηνικό ανάμεσα στον χώρο πρασίνου της Μαρίνας και τη θάλασσα.

Η ταινία καταγράφει τον εντυπωσιακό αγώνα των κατοίκων της Μαύρης Θάλασσας να προστατέψουν τα ποτάμια τους και τα προς το ζην από μια κυβέρνηση που έχει βαλθεί να τα πουλήσει σε ιδιωτικές εταιρείες. Για ένα διάστημα τριών χρόνων ακολουθεί μια χούφτα γενναίους ανθρώπους που αποφασίζουν να αγωνιστούν όχι μόνο για το δικό τους καλό, αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Είναι μεγάλη μας τιμή που ένας από τους δημιουργούς της ταινίας, ο κινηματογραφιστής Aydin Kudu, θα παρευρεθεί στην προβολή και θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί του.

Η εκδήλωση αποτελεί τη 2η δράση Πολιτισμού στους Χώρους Πρασίνου που συνδιοργανωνεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς και τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό  Σύλλογο Νεας Κρηνης « Η Μπουμπουλινα» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ακόλουθων φορέων: Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Επιτροπή Κατοίκων στο Καραμπουρνάκι, Πρωτοβουλία Κατοίκων για το Παραλιακό Μέτωπο στο Καραμπουρνάκι, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς (ΟΓΕ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα», Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Σύλλογος Εργαζομένων Καλαμαριάς, με βάση το κοινό πλαίσιο που έχουμε υπογράψει ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης και εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων της Καλαμαριάς.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουμε ενιαία το ζήτημα που μας απασχολεί. Να αντλήσουμε, μέσα από την τέχνη, δύναμη και έμπνευση για τους δικούς μας αγώνες. Γιατί, ως μαζικοί φορείς της Καλαμαριάς θέτουμε σε προτεραιότητα το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πολλών ελευθέρων χώρων με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες για αναψυχή, άθληση, καλλιέργεια της δημιουργικότητας, επαφή με τη φύση, αλλά και ως χώρους για τις σχολικές εκδρομές των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.