Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Εκδήλωση για την 56η επέτειο δολοφονίας του Γιάννη Χαλκίδη

Εκδήλωση για την 56η επέτειο της στυγερής δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, από τα όργανα της φασιστικής χούντας, του αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος Γιάννη Χαλκίδη, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974. Η εκδήλωση τιμής θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στον τόπο της θυσίας του παλληκαριού, στην οδό Γιάννη Χαλκίδη, πρώην Κωνσταντινουπόλεως 164 α.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΑ: "Ας είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές ο Γιάννης Χαλκίδης και οι αγωνιστές/τριες που πάλεψαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα για τα οποία θυσιάστηκε ο αξέχαστος συναγωνιστής μας".

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιάννη Χαλκίδη από τα όργανα της δικτατορίας των συνταγματαρχών έγινε τρεις μέρες μετά την προσπάθεια ομάδας του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) να ανατινάξει, στις 2 Σεπτεμβρίου 1967, κολόνα της ΔΕΗ μπροστά στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, την ώρα που η χουντική κυβέρνηση εγκαινίαζε τη ΔΕΘ. Με συνέπεια να βυθιστεί για λίγο στο σκοτάδι ο χώρος της έκθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.