Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερίδα για το νερό την Κυριακή στα Βασιλικά

Ημερίδα για το νερό, διοργανώνει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου των Βασιλικών ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εισηγητές θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Υδρογεωλογίας  Καζάκης Νεραντζής, ο Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Βασίλης Μπαλτίκας και ο Γεωπόνος ΑΠΘ, Γιώργος Παπαχρίστος.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου οι διοργανωτές της ημερίδας: "Επειδή ζούμε από πρώτο χέρι την υφαλμύρωση των νερών που τόσο ανάγκη έχουμε για την άρδευση των καλλιεργειών μας. Επειδή κάθε καλοκαίρι υποφέρουμε από την ξηρασία και κάθε φθινόπωρο πνιγόμαστε με μια απλή βροχόπτωση. Επειδή θεωρούμε ότι η ενημέρωση είναι κρίσιμος παράγοντας για την λείψει όποιων αποφάσεων. Γιαυτό και με την υποστήριξη εξειδικευμένων επιστημόνων αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ημερίδα για τους υδατικούς πόρους στην περιοχή των Βασιλικών και της Επανομής με τίτλο «ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ».

Βιογραφικά των εισηγητών

Καζάκης Νεραντζής: Επίκουρος Καθηγητής Υδρογεωλογίας – Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εκπονήσει περισσότερες από 150 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε 5 ερευνητικά έργα, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνος και μέλος ερευνητικής ομάδας σε 40 διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα.

Τίτλος παρουσιάσεων:

 Ποιοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών πόρων στη Λεκάνη του Ανθεμούντα.

 Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων στη λεκάνη του Ανθεμούντα για την ενίσχυση των εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων του υπόγειου νερού.


Μπαλτίκας Βασίλης: Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός. Msc Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Υποψήφιος Διδάκτορας και Ερευνητικός Συνεργάτης στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μη
χανικών ΑΠΘ.

Τίτλος παρουσίασης:

 Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση υδατικών πόρων.


Παπαχρίστος Γιώργος: Γεωπόνος ΑΠΘ, Μελετητής. Με γνώσεις πάνω στην σύσταση νερού, ιχνοστοιχείων , γονιμότητας κτλ

Τίτλος παρουσίασης:

 Η ευρωπαϊκή πολιτική για το Νερό και η επίδραση του Νερού στην καλλιεργήσιμη γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.