Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ανυπεράσπιστος σε πλημμύρες ο Δήμος Θερμαϊκού

Καταγγελία με στοιχεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης Θερμαϊκού"

Ανυπεράσπιστο απέναντι στις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα σε μία νέα πλημμύρα, αντίστοιχη ή μεγαλύτερη αυτής που συνέβη πριν 7 χρόνια στην περιοχή, άφησαν το Δήμο Θερμαϊκού οι διοικούντες το Δήμο αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού, κάνοντας λόγο για εγκληματικές παραλείψεις.

Με τίτλο "Ποιόν κοροϊδεύουν?" καταγγέλεται ότι τα ρέματα σε όλη την έκταση του Δήμου Θερμαϊκού δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια, με συνέπεια να είναι γεμάτα από ογκώδη υλικά αλλά και καλαμιές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες από μία καταιγίδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εδώ και χρόνια Δήμος και Περιφέρεια μιλούν για αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Ούτε τα ρέματα δεν είναι ικανοί να καθαρίσουν !!!

Έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θερμαϊκού καταλήγει: "Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό. Απαιτούμε τον άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων. Δε θα θρηνήσουμε θύματα, δε θυσιάζουμε τις περιουσίες μας επειδή κάποιοι σκέφτονται για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.