Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σχετικά με το ανύπαρκτο γυμνάσιο Μεσημερίου και άλλα .... δαιμόνια.

του Τάσου Σταμάτη *
Ακούγοντας το debate των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Θερμαϊκού προχθές, άκουσα μεταξύ των υπολοίπων ΕΓΩ του κ. Τσαμασλή και το μεγάλο του δημιούργημα, το Γυμνάσιο Μεσημερίου. Ένα Γυμνάσιο Μεσημερίου που λειτουργεί κανονικά, σύγχρονο, όπου τα παιδιά μας καθημερινά αποκτούν τις βάσεις για να πάνε στο Λύκειο (τέτοιο δεν έχουμε ακόμα στο Μεσημέρι, αλλά ίσως φυτρώσει και αυτό θερμαγικά) και μετά στο πανεπιστήμιο (μία και κάναμε όλα τα άλλα να κάνουμε και ένα τέτοιο) !!!!!!

Θα μου πείτε ότι ονειροπολώ, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο κάνουν κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι του τόπου μας.
Σίγουρα στα 20 χρόνια που ο κ. Τσαμασλής είναι στα διάφορα πόστα, θα έπεσε στην αντίληψη του ο σχεδιασμός της Νομαρχίας και του Δήμου Επανομής τότε να ενώσουν τον δρόμο της Χαλκιδικής με το Μετόχι με έναν αυτοκινητόδρομο, με τον κόμβο να βρίσκεται στο χωράφι που προορίζονταν για την κατασκευή του Γυμνασίου, στο χωράφι που τελικά «έφτιαξε» το Γυμνάσιο. Ευτυχώς τότε οι κάτοικοι αντέδρασαν και δεν έγινε αυτό το έκτρωμα δρόμος, αλλιώς θα είχαμε στο τέλος, παγκόσμια πρωτοτυπία, να περνάει αυτοκινητόδρομος μέσα από σχολείο.
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά.
Από το 2005 που ασχολούμαι με τους τοπικούς συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στόχος όλων ήταν η κατασκευή του Γυμνασίου Μεσημερίου. Χώρος υπήρχε, σχέδια πολλά (σε ένα σχέδιο, σε εποχή που λεφτά υπήρχαν, και  είδαμε στον ΟΣΚ, υπήρχε και Λύκειο και κλειστό Γυμναστήριο), θέληση και προτάσεις επίσης πολλές, ακόμα και η σύμφωνη γνώμη των όμορων τότε Δήμων Μίκρας και Καλικράτειας, στο να φιλοξενηθούν τα παιδιά του Σχολαρίου και του Λακώμματος υπήρχε. Άπειρες συναντήσεις είχαν γίνει με όλους, λόγια πολλά ακούστηκαν (ακόμα και ότι αύριο έρχονται φαγάνες να σκάψουν είπαν), αλλά τίποτα δεν έγινε. Τόσα χρόνια ο κ Τσαμασλής δεν υπήρχε πουθενά σε όλες αυτές τις κινήσεις και συναντήσεις. Τώρα αφού πρώτα δήλωσε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να κατασκευαστεί το Γυμνάσιο, προχθές μάθαμε ότι το έχτισε και όλας.
Και κάποιες μικρές ερωτήσεις προς τον κ. Τσαμασλή,
-     Γιατί δεν το είδαμε δίπλα μας σε καμία κινητοποίηση που κάναμε για την μεταφορά των μαθητών; Γιατί έπρεπε φέτος τα παιδιά να χάσουν 2 μήνες μαθήματα; Η μεταφορά των μαθητών στο χειρότερο οδικό δίκτυο του νομού σας κάνει να κοιμάστε ήσυχος;
-       Πόσα χρήματα έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια για την κτηριακή και λειτουργική στήριξη των σχολείων; Γιατί οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γονείς πρέπει να ξοδεύουν από την τσέπη τους για να βαφεί το σχολείο, για να έχει χαρτί τουαλέτας, για να έχει φωτοτυπίες και πολλά-πολλά άλλα;
-       Γιατί το ολοκαίνουργιο σχολείο που «φτιάξατε» στην Κερασιά, δεν λειτούργησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά μήνες αργότερα;
Εάν έγραφα όλα μου τα ερωτήματα για το που ήσασταν αυτά τα 20 χρόνια, για την περιοχή μας, ίσως δεν θα προλάβαινα τις εκλογές………..

ΥΓ 1. Στην δημοκρατία βασικό ρόλο παίζει ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων. Όταν γίνεται ένα debateγίνεται για να ανταλλάξουν κάποιοι άνθρωποι απόψεις, για προτείνουν και αντιπροτείνουν λύσεις και για να τους κρίνουν αυτοί που τους παρακολουθούν, χωρίς όρους, χωρίς στησίματα, χωρίς καλούπια συζήτησης. Συγχαρητήρια σε αυτούς που συμμετείχαν στο πρόσφατο debate, άσχετα αν συμφωνούμε μαζί τους ή διαφωνούμε. Όσο για αυτούς που φοβούνται να συμμετάσχουν, ας τους κρίνει ο κόσμος.

ΥΓ 2. Στο debate άκουσα τον κ. Τσαμασλή και τις τοποθετήσεις του και τα πολλά ΕΓΩ που είπε. ΕΓΩ έκανα, ΕΓΩ θα κάνω.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω σε μια δημοτική παράταξη που χρησιμοποιούμε το ΕΜΕΙΣ.


* Τάσος Σταμάτης, μέλος της Συμπολιτείας Θερμαϊκού και

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.