Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το εκλογικό κέντρο της "Συμπολιτείας" στην Επανομή

Άνοιξε και άρχισε να λειτουργεί το εκλογικό κέντρο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην κεντρική πλατεία της Επανομής. Μικρό, σεμνό, λαϊκό και απέριττο. Φτιαγμένο από το υστέρημα των τοπικών υποψηφίων. Δίπλα στον πολίτη και μαζί του. Τα ακριβά, πλούσια και χλιδάτα, ανήκουν αλλού.

Όπως επίσης απουσιάζουν τραπεζώματα και λαμπερές εκδηλώσεις, που πιότερο θυμίζουν προπόνηση και προετοιμασία για μεγάλα "φαγοπότια", παρά προεκλογικό αγώνα και σοβαρή προετοιμασία αντιμετώπισης των μεγάλων και πολλών προβλημάτων του δήμου.

Και μάλιστα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι, είτε ως διοικούντες το δήμο, είτε ως αντιπολίτευση σ' αυτόν.

Και τα λεφτά βρε παιδί μου. Τόσα πολλά έχουν; Μπράβο τους, δεν λέω. Να τα χαίρονται. Ούτε και θα τους υποδείξω εγώ πως θα τα χρησιμοποιήσουν.

Αλλά αυτές τις εποχές, νομίζω ότι αυτοί (οι λίγοι) που έχουν οικονομική δυνατότητα και πραγματική κοινωνική ευαισθησία (και μάλιστα κόπτονται γι΄αυτό), έχουν μία άλλη στάση ζωής, ειδικά όταν ζητούν την ψήφο του Λαού.

Ας ασχοληθούν λοιπόν οι χλιδάτοι αυτοί κύριοι και κυρίες (υποψήφιοι) με τις... γκλαμουριές τους και τα θεαθήναι τους και ας αφήσουν τα κοινωνικά θέματα σε αυτούς που πραγματικά θέλουν, ξέρουν και μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Εξ' άλλου είναι γνωστό ότι με παλιά, χρησιμοποιημένα και φθαρμένα υλικά, η συνταγή δεν πετυχαίνει.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν (και όχι μόνο), ας μου επιτραπεί κλείνοντας να κάνω δύο ευχές ταυτόσημες. Δύο ευχές που σημαίνουν ακριβώς το ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.