Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πως λειτουργούν οι «ανεξάρτητοι και «ανεπηρέαστοι» θεσμοί στην Ε.Ε.


Το σκίτσο της έγκυρης Βρετανικής εφημερίδας Guardian, δείχνει ποιοι σπρώχνουν την Ελλάδα στο γκρεμό
Προσέξτε αλληλουχία γεγονότων και θαυμάστε το πώς λειτουργούν οι «ανεξάρτητοι», οι «ανεπηρέαστοι» και «αντιπροσωπευτικοί» θεσμοί στην αποκαλούμενη και «μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια» και πως προσπαθούν να πνίξουν τους πολίτες όχι μιας οποιασδήποτε τρίτης χώρας, αλλά μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.:

-Τρίτη βράδυ στέλνει ο πρωθυπουργός επιστολή στους «θεσμούς» ζητώντας να υπάρξει άμεσα συμφωνία και αποδεχόμενος πολλά από τα μέτρα που ζητούσαν.
-Τετάρτη πρωί, συνεδριάζει η Γερμανική Βουλή, η Μπούντεσταγκ, κι εκεί Μέρκελ και Σόϊμπλε δηλώνουν ότι θα συζητήσουν με την Ελλάδα «μόνο μετά το δημοψήφισμα» κι ενώ συνεχίζονται οι εκβιασμοί τους προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει την Κυριακή όπως εκείνοι θέλουν.
-Τετάρτη μεσημέρι συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και αποφασίζει να συνεχίσει το πάγωμα χορηγήσεων προς τις τράπεζες, συνεχίζοντας να σφίγγει τη θηλιά στους Έλληνες πολίτες.
-Τετάρτη απόγευμα συνεδριάζει το Eurogroup και ανακοινώνει ότι διακόπτει τις συνομιλίες με την Ελλάδα για μετά το δημοψήφισμα.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ανερυθρίαστα δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι αν συμφωνήσουν να παράσχουν το νέο δάνειο των 29,1 δισ. ευρώ που ζητά έως και το 2017 η χώρα μας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM, θα απαιτήσουν από την Ελλάδα «εξαιρετικά επώδυνα μέτρα».

Πως θα σταματήσουμε την επερχόμενη λαίλαπα; Μεταξύ άλλων, με δύο τρόπους: Πέρα από το ηχηρό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε με την ψήφο μας την Κυριακή στο δημοψήφισμα, υπάρχει και το μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, δεδομένου ότι από το Βερολίνο, όπως όλα έδειξαν πέντε μήνες τώρα, εκπορεύονται οι αφόρητες πιέσεις προς τη χώρα μας με επιδίωξη τον πλήρη στραγγαλισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.