Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο λαός με το ΟΧΙ βάζει ταφόπλακα στο παλιό πολιτικό σύστημα

O ελληνικός λαός με τη συντριπτική του ετυμηγορία στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, βάζει ταφόπλακα στο παλιό πολιτικό σύστημα που με τους χειρισμούς του έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάντια. Ήδη, άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ. Και στη σκιά της συντριπτικής υπεροχής του ΟΧΙ, τίθεται ανοιχτά θέμα από κορυφαία στελέχη για την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. 

Πρώτη έθεσε το θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε την παραίτηση του κ.Σαμαρά. Έχοντας εικόνα των δημοσκοπήσεων και για να σωθεί η υπόθεση του ΝΑΙ, η κυρία Μπακογιάννη, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και τον κάλεσε να παραιτηθεί. Μάλιστα, φέρεται να του είπε εάν θεωρεί ότι και η ίδια είναι πρόβλημα, να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση (σ.σ. εννοούσε υποψηφιότητα για αρχηγία). Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν αρνητική και της είπε: «Εγώ δεν τα κάνω αυτά».
Η αντίδραση της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα επιθετική και σύμφωνα με διαρροή το βράδυ της Κυριακής, κεντρικό κομματικό στέλεχος, αφού επιβεβαίωσε το αίτημα περί παραίτησης, έλεγε: «Όντως, χθες (σ.σ. Σάββατο), στη μία το μεσημέρι, στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα η κυρία Μπακογιάννη όντως τηλεφώνησε και του ζήτησε την παραίτηση. Αφήνουμε στην κρίση του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να κρίνει μια τέτοια πράξη».
Εμμέσως θέμα ηγεσίας έθεσε και ο Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι δεν έχουμε όλες τις ίδιες ευθύνες, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θέτει θέμα ηγεσίας καθώς προέχει η επίτευξη συμφωνίας και η επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλουμε επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα “τις πταίει”».
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε ότι «πρέπει να αποχωρήσει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό» και όταν ρωτήθηκε τι εννοεί απάντησε «ο νοών νοείτω.
Θέμα παραίτησης του κ. Σαμαρά θέτει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που αμφισβητεί ευθέως τον κ. Σαμαρά. «Το ναι υποστηρίχθηκε από ηγεσίες που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία. Να αποχωρήσουν άμεσα» είπε ο κ. Πατούλης. Παράλληλα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου σημείωσε πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ηττήθηκαν συνολικά και δεν είμαστε έτοιμοι να απευθυνθούμε στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ζητηθεί η παραίτηση Παπαμιμίκου, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι έχει γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.