Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ενθουσιασμένος ο κ.Μαυρομάτης για τη συνάντηση με τον Δ.Βίτσα

Ενθουσιασμένος από τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, είναι ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, που θεωρεί ότι έπεισε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο επιχείρημά του πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στα όρια του τουριστικού και αρχαιολογικού Δήμου Θερμαϊκού, που να προσφέρονται για την εγκατάσταση προσφύγων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, που συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, στις 8 το πρωί επισκέφθηκε τα Τσαϊρια, στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο του Θερμαϊκού. Και μετά από μία συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο κ.Μαυρομάτη, μετέβη στο κάμπινγκ της Επανομής και στην κατασκήνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στα Τσαϊρια.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, που μίλησε στο Voria.gr, «ο κ. Βίτσας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι αυτοί οι χώροι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, διότι προορίζονται για τουριστική αξιοποίηση. Αφενός το κάμπινγκ στην Επανομή είναι στη συνέχεια του μεγάλου υγροβιοτόπου της περιοχής και βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, ενώ γίνεται και ειδική μελέτη για τουριστικές χρήσεις. Αφετέρου, η κατασκήνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού προορίζεται για τη φιλοξενία από το φετινό καλοκαίρι παιδιών αποδήμων Ελλήνων. Μάλιστα, είχαμε κάνει αυτοψία με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, τον προηγούμενο Ιανουάριο και αποφασίστηκε να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει ένα τμήμα της κατασκήνωσης από φέτος κι από το επόμενο καλοκαίρι οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους. Και οι δυο εγκαταστάσεις άλλωστε είναι δίπλα σε κατοικημένη περιοχή».

Τον κ. Βίτσα συνόδευαν ο υπασπιστής του, αντιπλοίαρχος κ. Μπαξεβανάκης καθώς και κλιμάκιο αξιωματικών του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.