Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο δρόμος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο … «Ζορρό»

Όχι, δεν φορούσε στολή Ζορρό ο Πανίκας όταν μιλούσε για το δρόμο
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι αλήθεια ότι μας παραξένεψε το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης επισκέφθηκε απρογραμμάτιστα την περασμένη Τετάρτη το δήμο Θερμαϊκού, για να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να εξαγγείλει μελέτες ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη διαπλάτυνση του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, καθώς και ένταξη σε προγράμματα, μια και όταν με το καλό γίνει ο δρόμος, θα κοστίσει 8 έως 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως τα υπολόγισε ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης.

Όταν μας τηλεφώνησαν για να μας ενημερώσουν σχετικά στην Αθήνα όπου βρισκόμασταν τη μέρα εκείνη για μία προγραμματισμένη από καιρό ιατρική εξέταση, θεωρήσαμε εξωφρενικές τις εξαγγελίες του Αντιπεριφερειάρχη. Δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, δεν είχε εισαχθεί καν ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης.
-«Βρε, μπας και ακολουθεί τα βήματα του δασκάλου του Παναγιώτη Ψωμιάδη για το δρόμο αυτό;», σκεφθήκαμε αμέσως. Καθώς ο κ. Αβραμίδης, από τα στελέχη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή με την αυτοδιοίκηση από το ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη για την τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης, μεταπήδησε αργότερα στο ψηφοδέλτιο Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης το 2010, για να βρεθεί το 2014 στο ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Κάναμε συνειρμικά αυτή τη σκέψη, διότι ο «δάσκαλός» του, ήταν ο πρώτος διδάξας στις υποσχέσεις για τη βελτίωση του δρόμου καρμανιόλα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, κάθε φορά που είχε «ζόρια». Θυμόμαστε ακόμη τον «Πανίκα» με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, να δηλώνει πριν δέκα ακριβώς χρόνια, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2006 ότι «αν εγώ δεν φτιάξω το δρόμο στη διάρκεια της θητείας μου, θα αυτοκτονήσω». Ο κ.Ψωμιάδης έμεινε στη θέση του νομάρχη όχι μία, αλλά δύο θητείες, έφυγε ή μάλλον τον φύγανε από τη θέση του Περιφερειάρχη που στη συνέχεια ανέλαβε, όμως ο δρόμος παραμένει στο ίδιο χάλι που ήταν και πριν επτά δεκαετίες.  
Όλα αυτά μας ξανάρθαν στο νου, διαβάζοντας το μεσημέρι ότι ο κ.Τζιτζικώστας απομάκρυνε από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη τον κ.Αβραμίδη και ότι από μέρες είχαν αρχίσει να διαρρέουν από το περιβάλλον του Περιφερειάρχη τα ονόματα των προσώπων που θα έμεναν εκτός νυμφώνος.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Διότι, όπως μας έδειξε η ζωή δεκαετίες τώρα, κάποιοι, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Και οι άλλοι, εκείνοι που τους περιβάλλουν, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν οφέλη από τη γνωριμία μαζί τους, θα πρέπει επιτέλους να μάθουν ότι χρειάζεται να κρατούν πάντα μικρό καλάθι στις κάθε είδους υποσχέσεις, εξαγγελίες, διακηρύξεις κλπ. Διότι στο τέλος, αυτοί είναι που εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.