Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ακατάλληλος ο χώρος των σιταποθηκών, λέει ο Δήμος Θέρμης

Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου και μελών της διοίκησης του δήμου, με την Επιτροπή Κατοίκων της Θέρμης, έγινε το πρωί της Τρίτης προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι εντάσεις που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη μέρα εγκατάστασης των προσφύγων.

Αυτό που τονίσθηκε ιδιαίτερα, ήταν ότι οι 1.158 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στις πρώην σιταποθήκες Κορδογιάνη, μεταξύ Βασιλικών και Σουρωτής, είναι πολύ μεγάλος αριθμός για τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου χώρου. Ενώ από την άλλη, επαναδιατυπώθηκε η απόφαση του δήμου Θέρμης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στα Τσαϊρια.
Από την κοινή σύσκεψη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προέκυψαν τα ακόλουθα:
''1. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι μεγάλος για τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου χώρου, όπως εγκαίρως είχε εκτιμήσει το δημοτικό συμβούλιο όταν είχε επισκεφθεί τις αποθήκες, αλλά και η Επιτροπή των κατοίκων. Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει ότι ο χώρος είναι εξαιρετικά μικρός, ότι θα υπάρξει συνωστισμός γι’ αυτό ζητείται να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες παραμονής για τους πρόσφυγες.
2. Διαπιστώθηκε αδυναμία από τους υπευθύνους για τη διαφύλαξη και τον έλεγχο του χώρου καθώς και θέματα ασφάλειας των προσφύγων και των κατοίκων αλλά και της περιοχής.
3. Εκφράζεται η πλήρης διαφωνία για τη λειτουργία άλλης δομής φιλοξενίας προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο μέσα στα γεωγραφικά όρια του δήμου. Δήμος και Επιτροπή κατοίκων εμμένουν στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για λειτουργία ενός και μόνο κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή «Τσαΐρια», όπως πριν από μήνες έχουμε προτείνει.
4. Θα επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι εμπλέκονται στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας, ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη τυχόν νέων.
5. Η δημοτική αρχή μαζί με την Επιτροπή των κατοίκων και τη διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου θα είναι σε συνεχή διαβούλευση για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν σε σχέση με τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας.
6. Δήμος και κάτοικοι ενωμένοι θα εργαστούμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων καθώς και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Οτιδήποτε γίνει έξω από τα ανωτέρω και από αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει θα μας βρει αντίθετους και απέναντι σε κάθε αρμόδιο''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.