Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Φτου κι απ' την αρχή» για τη δημιουργία Γυμνασίου στο Μεσημέρι

Το πολύπαθο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Γυμνασίου στο Μεσημέρι, επαναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη απόφασης, περίπου ενάμισι χρόνο μετά από ανάλογη σχετική ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ.

Το αιτιολογικό της διοίκησης του Δήμου, είναι ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν συμπεριέλαβε στις ιδρύσεις σχολικών μονάδων και την ίδρυση του Γυμνασίου Μεσημερίου και μας ζητάνε να ληφθούν εκ νέου όλες οι σχετικές αποφάσεις με το εν λόγω θέμα». Το ζητούμενο όμως είναι σε ποιες ακριβώς ενέργειες προχώρησε  η δημοτική αρχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε ποια διαβήματα, ποιες πιέσεις και ποιες παραστάσεις προέβη προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να επισημάνει την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Γυμνασίου στο Μεσημέρι.
Μετά την αναπομπή του θέματος, θα πρέπει να ληφθούν εκ νέου αποφάσεις ίδρυσης και λειτουργίας του Γυμνασίου Μεσημερίου από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης, τις τοπικές κοινότητες Μεσημερίου και Κάτω Σχολαρίου Θέρμης, καθώς και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Θέρμης.
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Θερμαϊκού που συζήτησε το θέμα στις 13 Μαίου, αποφάσισε να πει ομόφωνα «Ναι» στην δημιουργία του Γυμνασίου στο Μεσημέρι. Επισημαίνοντας ότι από τους 350 μαθητές που σήμερα φοιτούν στο Γυμνάσιο Επανομής, οι 70 προέρχονται από το Μεσημέρι και την ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα, οι μαθητές του Μεσημερίου, αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στο Γυμνάσιο της Επανομής με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά και επιβαρύνοντας το ήδη χαμηλό εισόδημά των οικογενειών τους.
Το νέο Γυμνάσιο, θα μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο τους μαθητές από το Μεσημέρι, οι οποίοι σήμερα μετακινούνται για να φοιτήσουν στην Επανομή, αλλά και από το Κάτω Σχολάρι του δήμο Θέρμης, οι οποίοι τώρα μετακινούνται στον Τρίλοφο για τη φοίτησή τους στο εκεί Β΄ Γυμνάσιο Μίκρας. Ενώ επίσης στο νέο γυμνάσιο θα μπορέσουν να φοιτήσουν και οι μαθητές που διαμένουν στο Λάκκωμα και τη Νέα Ηράκλεια, οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινά στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας, διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση. 

Σημειώνεται ότι στο εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο του Μεσημερίου, έχει προβλεφθεί ώστε το με αριθμό 321 αγροτεμάχιο, εμβαδού 23.652 τ.μ. να καθοριστεί ως χώρος εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει και έτοιμη μελέτη κατασκευής του νέου Γυμνασίου από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.