Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αναβολή εκδηλώσεων και συγκέντρωση βοήθειας από το δήμο Θερμαϊκού

Αναβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου Θερμαϊκού, ως ένδειξη συμπαράστασης, ανθρώπινης αλληλεγγύης αλλά και τιμής στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την Ανατολική Αττική. Νέες ημερομηνίες, κατά συνέπεια, θα ανακοινωθούν για τις εκδηλώσεις αυτές, μεταξύ των οποίων και η θεατρική παράσταση «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», που ήταν να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο Αμφιθέατρο «Πεύκα» της Ν. Μηχανιώνας.


Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Μηχανιώτικων 2018, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Παράλληλα, ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) Δήμος Θερμαϊκού, ανταποκρινόμενος άμεσα στην έκκληση για παροχή βοήθειας, μέσω της ομάδας εθελοντών του, έχει ήδη αποστείλει ανάλογο υλικό προς τους πληγέντες, ενώ έχει δηλώσει και την πρόθεσή του για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε τρεις χώρους του.
Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωράει και ο δήμος Θερμαϊκού στα εξής σημεία:
-Στο χώρο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168) 
-Στο χώρο της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της  Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368) 
-Στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. Επικοινωνίας 23920 44000)».
Επιστολή συμπαράστασης του δημάρχου
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης απέστειλε προς τους δημάρχους των περιοχών της ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά, μήνυμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι φονικές πυρκαγιές αφήνουν στο διάβα τους μια ανείπωτη Εθνική τραγωδία και μια ολόκληρη χώρα να θρηνεί. Το μέγεθος της συμφοράς είναι ασύλληπτο, πρωτοφανές. Η αγωνία μας ασίγαστη.

Συμπαραστεκόμενοι στη θλίψη σας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού, εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη και την αμέριστη συμπαράστασή μας για την αδιανόητη συμφορά που έπληξε τον τόπο σας και το δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Τα πολλά λόγια, όμως είναι περιττά σε τέτοιες στιγμές. Οι πράξεις επιβάλλεται να
παίρνουν τη σκυτάλη. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Για
το λόγο τούτο σας και ως ένδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής συμπαράστασης, σας
υπενθυμίζουμε ότι δεν είστε μόνοι. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας,
προκειμένου να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και με όσα
μέσα διαθέτουμε στην ανακούφιση των πληγέντων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.