Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Απίστευτη καταγγελία ναυαγοσώστη για τον Δήμο Θερμαϊκού

Τον χαρακτηρίζει.... "Δήμο μπαταχτσή" !!
Μία απίστευτη καταγγελία, δημοσίευσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Reportplus.gr, για την πραγματική αιτία που υπήρχε απροθυμία από τους ναυαγοσώστες για να αναλάβουν την ναυαγοσωστική κάλυψη του δήμου Θερμαϊκού. Ο λόγος; Ακόμη δεν πληρώθηκαν οι ναυαγοσώστες για τις υπηρεσίες που παρείχαν το περσινό καλοκαίρι του 2017, με συνέπεια να χαρακτηρίζουν το δήμο ως... "μπαταχτσή"!!

Το δημοσίευμα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο "Αποκλειστικό: «Μπαταχτσής» ο δήμος Θερμαϊκού στους ναυαγοσώστες γι αυτό έχασε τις Γαλάζιες Σημαίες", γράφει τα ακόλουθα:
"Ο Δήμος Θερμαϊκού έχασε τις Γαλάζιες Σημαίες έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο των αξιολογητών του διεθνούς προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».
Όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά την αδυναμία ναυαγοσωστικής κάλυψης καθώς ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος… χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο. Πώς λοιπόν να μη κηρυχτεί άγονος,  αφού όπως αποκαλύπτει το Reportplus.gr ο δήμος Θερμαϊκού χρωστάει από πέρσι χρήματα στην ναυαγοσωστική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο.
Το Reportplus.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας που είχε αναλάβει πέρσι το έργο, Θεολόγο Εμμανουηλίδη ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη χρωστούμενων από το Δήμο Θερμαϊκού και εξήγησε ότι γι αυτό και μόνο το λόγο δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στο νέο διαγωνισμό.
«Ο Δήμος Θερμαϊκού μου χρωστάει ακόμα τον Αύγουστο του 2017» εξηγεί στο Reportplus.gr ο κ. Εμμανουηλίδης  «Από τη 1η Ιουνίου πέρσι που είχαμε αναλάβει το έργο υπήρχαν προβλήματα στη καταβολή των χρημάτων με αποτέλεσμα να έχω επιβαρυνθεί εξ ολοκλήρου την πληρωμή των ναυαγοσωστών με δικά μου χρήματα. Κάποια στιγμή ο δήμος Θερμαϊκού πλήρωσε κάποια από τα χρωστούμενα με τον Αύγουστο του 2017 να μένει ακόμα ανεξόφλητος, έναν ολόκληρο χρόνο μετά».
Ο κ. Εμμανουηλίδης δηλώνει αγανακτισμένος γι΄ αυτή την αντιμετώπιση από τον Δήμο: «Είναι θέμα οργάνωσης. Τη μια έλειπε ο ένας υπάλληλος για να υπογράψει, την άλλη ο άλλος και χρήματα δεν έπαιρνα. Ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά μου λένε τα ίδια».
«Φέτος επικοινώνησαν μαζί μου να αναλάβω το έργο και αρνήθηκα αφού δεν έχω πληρωθεί τα περσινά».
Αυτή η συμπεριφορά των υπεύθυνων του Δήμου Θερμαϊκού, εξηγεί ίσως το γιατί ο διαγωνισμός κατέστη άγονος, αφού  είναι βέβαιο ότι μαθεύτηκε στο ναυαγοσωστικό χώρο ότι ο Δήμος Θερμαϊκού, δεν πληρώνει ή κατά το κοινώς λεγόμενο είναι «μπαταχτσής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.