Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Έκκληση της "Συμπολιτείας": Να αναβληθούν οι εκδηλώσεις


Την  ώρα που δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Ακτή και οι πολίτες εξακολουθούν να είναι συγκλονισμένοι από το μέγεθος και την έκταση της συμφοράς, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επιμένει να οργανώσει  αυτές τις ημέρες τις εκδηλώσεις της «Γιορτής Σαρδέλας» και τα γλέντια «χαράς και ξεφαντώματος»  των «Μηχανιώτικων».

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αλλά και άλλες δημοτικές παρατάξεις ζητήσαμε από τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη να αναβληθούν οι εκδηλώσεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων, αλλά και ως συμπαράσταση στις οικογένειες εκείνες που ακόμη αναζητούν τους δικούς τους, στη μακριά λίστα των αγνοουμένων. Η απάντηση της δημοτικής αρχής, ήταν ότι υπάρχουν συμβόλαια με τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και αν ακυρωθεί η εμφάνισή τους, θα υποχρεωθεί ο Δήμος να καταβάλει αποζημιώσεις.
Η δική μας παρατήρηση ήταν πως δεν συντρέχει τέτοιος λόγος στην περίπτωση μιας ολιγοήμερης αναβολής, καθώς οι γιορτές αυτές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», απευθύνει έκκληση στον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη, να προχωρήσει, έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή, στην αναβολή των εκδηλώσεων, καθώς αυτό επιτάσσουν το δημόσιο αίσθημα και ο σεβασμός στα θύματα της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.