Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

"Ματς" τύπου ... Μουντιάλ στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Μία απίστευτη "κοκορομαχία", διαδραματίστηκε επί μία και πλέον ώρα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τετάρτης,  μεταξύ του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Τσαμασλή, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" να σχολιάσει πως, τώρα που τελειώνει το Μουντιάλ και μέχρι να γίνουν οι δημοτικές εκλογές, πολλά ακόμη... "ματς" έχουμε να παρακολουθήσουμε στην ίδια αίθουσα.

Στην έντονη αντιπαράθεση των δύο ανδρών, που ξεκίνησε από τον δήμαρχο, μετά από κάποιες ερωτήσεις του κ. Τσαμασλή, ανταλλάχτηκαν βαρειές εκφράσεις, με επίκεντρο δύο θέματα του δήμου Θερμαϊκού που έχουν πλέον πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, την αποκομιδή των απορριμμάτων και τα LED.
Ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης έφτασε μάλιστα στο σημείο να προεξοφλείσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκκρεμεί εδώ και καιρό, για τα LED, λέγοντας ότι αυτή θα είναι ομόφωνα υπέρ του, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσαμασλή για την ενέργειά του να καταγγείλει στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την υπογραφή από τον δήμαρχο, της απευθείας ανάθεσης σε εργολάβο για τη συγκέντρωση και μεταφορά των σκουπιδιών, προϋπολογισμού 454.449,09 € , παρά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης είχε απορρίψει απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για το θέμα αυτό.
Οι συνεχείς διαξιφισμοί, προκάλεσαν τη δυσφορία στους δημοτικούς συμβούλους ακόμη και της πλειοψηφίας, ενώ όταν κάποια στιγμή, με την παρέλευση ώρας και πλέον, σταμάτησε η αντιπαράθεση, ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", δήλωσε ότι "το σημερινό επεισόδιο, αποτελεί προοίμιο των όσων "ματς" θα παρακολουθήσουμε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου μετά τη λήξη του Μουντιάλ, και καθώς θα πλησιάζουμε προς την προεκλογική περίοδο". Απηύθυνε δε έκκληση προς όλους να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ώστε ο διάλογος να διεξάγεται στα όρια της ευπρέπειας και χωρίς αντεγκλήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν στο τέλος του άγριου "καυγά" Μαυρομάτη-Τσαμασλή ζήτησε το λόγο "επί προσωπικού",  η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Ντίνα Μώραλη για να απαντήσει σε μία αναφορά του δημάρχου για την παράταξή της, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε να της δώσει το λόγο. Και όταν αυτή συνέχισε να επιμένει, την απέβαλε (!) ως... "απείθαρχη" από την αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των δημοτικών συμβούλων της "Συμπολιτείας" που κατήγγειλαν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.