Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση: "Μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους…"

Έντονα διαμαρτύρεται η "Λαϊκή Συσπείρωση" Θερμαϊκού και καταγγέλει το γεγονός ότι για δεύτερη φορά, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, Σπ. Αδαμίδης, δεν έδωσε το λόγο στην δημοτική παράταξη και απέβαλλε από την αίθουσα τη δημοτική της σύμβουλο, Ντίνα Μώραλη. Ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι υπάρχει πολιτική σύμπλευση της διοίκησης Μαυρομάτη του Δήμου με την μείζονα αντιπολίτευση του κ. Τσαμασλή. Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της καταγγελίας: "Μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους…".
Σημειώνεται ότι η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" ήταν η μόνη δημοτική παράταξη που διαμαρτυρήθηκε έντονα γιαυτή τη νέα αντιδημοκρατική ενέργεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή, με τον δήμαρχο επικεφαλής, σιώπησαν και δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν.
Αναφέρει χαρακτηριστικά η "Λαϊκή Συσπείρωση":
"Μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους… Και κυρίως βολική, τέτοια που απομακρύνει την ουσιαστική συζήτηση από τα προβλήματα του τόπου και του λαού, αποπροσανατολίζει, χειραγωγεί και κυρίως απογοητεύει και αποξενώνει τους εργαζόμενους του τόπου μας από το χώρο που παίρνονται αποφάσεις που ρυθμίζουν την καθημερινότητά τους.
 Φυσικά αναφερόμαστε στις περιβόητες συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, όπου οι κοκορομαχίες, οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και οι κραυγές καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο των συνεδριάσεων, κυρίως μεταξύ της διοίκησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ένας πολύ προσφιλής τρόπος για να σπρώξεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να κρύψεις την πραγματική πολιτική σύμπλευση που έτσι και αλλιώς είναι δεδομένη.
 Αυτή η αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα παίρνει και θα συνεχίσει να παίρνει χαρακτηριστικά οξύτητας και τοξικότητας, μιας και  η παράταξη που διοικεί, αλλά και αυτή που έχει την πλειοψηφία στην αντιπολίτευση μετέτρεψαν την τελευταία συνεδρίαση (4/7/2018) σε προεκλογική φιέστα, λες και το μεγάλο πρόβλημα και ο καημός των συνδημοτών μας είναι ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε ενάμιση περίπου χρόνο.
 Όλη αυτή η κακόγουστη φιέστα διήρκησε, στην εν λόγω συνεδρίαση, πάνω από μια ώρα με την ανοχή και την κάλυψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά!).
Και όταν σταμάτησαν πια, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού στοιχειοθετώντας το αίτημά της. Έλα όμως που η εκτίμηση του ανθρώπου που έχει τον θεσμικό  ρόλο να κρατάει τις διαδικασίες, να μην επιτρέπει παρεκτροπές και να κρατάει τη συζήτηση επί των θεμάτων που τίθενται ήταν διαφορετική. Δεν έδωσε το λόγο στη δημοτική σύμβουλο. Και όταν εκείνη επέμενε, την απέβαλε από την αίθουσα ( δεύτερη φορά μέσα στην τετραετία που είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου). 
O πρόεδρος του δημοτικού μας συμβουλίου έχει επιβάλει ποινές σε δημοτικούς συμβούλους τέσσερις φορές μέχρι τώρα, οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν καμία ομοιότητα σε ότι αφορά τη συμπεριφορά και την εικόνα που δημιουργήθηκε με αυτή προς την επικεφαλής της ΛΑ.Σ, στην οποία επιβάλλονται κατ΄ εξακολούθηση (περιμένουμε και συνέχεια), και την οποία αναγκάζει να υποστεί το βίωμα του εξευτελισμού με το κλείσιμο του μικροφώνου, άρα την απαγόρευση του λόγου, και την αποβολή από την αίθουσα.
 Τι άλλο από πολιτικά στοχευμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πράξη αυτή, τι άλλο από προκατειλημμένη στάση απέναντι σε μια παράταξη και σε ένα πρόσωπο που έχει τιμήσει, και μέσα στις συνεδριάσεις, αυτό που λέμε πολιτικός λόγος και πολιτική αντιπαράθεση με απόλυτο σεβασμό σε πρόσωπα και ρόλους.  Αλλά όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν,  η φίμωση του πολιτικού λόγου των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων είναι ο τελικός τους στόχος. Να το βάλουν καλά όμως στο μυαλό τους ότι εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, για τα πραγματικά προβλήματα του λαού, για την ικανοποίηση των αναγκών τους, με την ενημέρωση, με την συμπαράσταση με την οργάνωση των αγώνων τους.
Καλούμε το λαό της περιοχής μας , να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να διεκδικεί και να βάζει φρένο σε ότι αντιλαϊκό προτείνεται και προωθείται και με την παρουσία του να μην επιτρέπει να εξελίσσονται οι συνεδριάσεις  σε παραταξιακή αρένα μονομάχων, αλλά σε χώρο όπου κρίνονται στάσεις,  θέσεις, τοποθετήσεις, αποφάσεις. Για να μπορεί με αυτόν τον τρόπο  να αποφασίζει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, διαμορφώνοντας έτσι  το πολιτικό κριτήριο που οφείλει να έχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.