Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά τη χτεσινοβραδυνή του συνεδρίαση, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Ανατ. Αττική. Τόσο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής, Σπύρος Κουζινόπουλος και Ντίνα Μώραλη αναφέρθηκαν στην εθνική τραγωδία που βύθισε σε πένθος όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η εθνική ενότητα, αυτές τις δύσκολες στιγμές και η επίδειξη της δυνατόν μεγαλύτερης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα της πρωτοφανούς καταστροφής.

Μοναδική θλιβερή εξαίρεση, αποτέλεσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θ. Μπίρος, ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ άκρατου λαϊκισμού, επιχείρησε να εξομοιώσει την ασύλληπτη τραγωδία της Αττικής με τις πλημμύρες που προ διετίας είχαν σημειωθεί στις ακτές του Θερμαϊκού, λέγοντας ότι λόγω της καλής οργάνωσης του Δήμου, είχε υπάρξει ένα μόνο πνιγμός ενώ τώρα τα θύματα ξεπερνούν τους ογδόντα. Και επιδιδόμενος σε φτηνή πολιτική εκμετάλλευση της τεράστιας καταστροφής, σε ρόλο εισαγγελέα, άρχισε να κραυγάζει για κυβερνητικές ευθύνες.
Το παραλήρημα του αντιδημάρχου, αποδοκιμάστηκε από ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ενώ ο πρόεδρος του σώματος, Σπύρος Αδαμίδης, δήλωσε ότι το συμβούλιο δεν υιοθετεί τις απόψεις Μπίρου, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία να μην καταχωρηθούν τα όσα είπε στα πρακτικά.
Ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος αναφερόμενος στην εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας για τα θύματα της τραγωδίας και με βάση και σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, πρότεινε να σταματήσει αυτή και στη θέση της ο δήμος Θερμαϊκού να οργανώσει μια μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία, με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο να προσέρχεται πρώτο για να δώσει αίμα για τη σωτηρία των δεκάδων τραυματιών στην Ανατ. Αττική.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας" ζήτησε να αναβληθούν για μία τουλάχιστον εβδομάδα οι εκδηλώσεις των "Μηχανιώτικων" και της "γιορτής σαρδέλας" που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νέα Μηχανιώνα. Λέγοντας ότι, τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί με συγκίνηση το έργο της εξεύρεσης των αγνοουμένων και συνεχώς ανασύρονται πτώματα νεκρών, "θα αποτελεί παραφωνία στη Νέα Μηχανιώνα να ακούγονται τραγούδια και τσιφτετέλια". Την ίδια πρόταση είχε διατυπώσει νωρίτερα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσαμασλής, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού να απαντάει ότι οι εκδηλώσεις γίνονται μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους και πως υπάρχουν συμβόλαια που πρέπει να τηρηθούν από το Δήμο, καθώς θα έχει συνέπειες αν τα ακυρώσει. Με τον κ. Κουζινόπουλο να παρατηρεί ότι δεν γίνεται λόγος για ακύρωση, αλλά για προσωρινή αναβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.