Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Άνοιξαν οι βασικοί οδικοί άξονες στη Ν.Μηχανιώνα

Η οδός 25ης Μαρτίου της Ν.Μηχανιώνας. Στο βάθος, πριν τα κοιμητήρια, διακρίνεται το εκχιονιστικό μηχάνημα
Άνοιξαν λίγο πριν το μεσημέρι, με τη χρησιμοποίηση δύο τουλάχιστον αποχιονιστικών μηχανημάτων του δήμου Θερμαϊκού, οι βασικοί οδικοί άξονες της Νέας Μηχανιώνας. Κυρίως το "δύσκολο" κομμάτι της οδού 25ης Μαρτίου, που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς τα κοιμητήρια και το Πλαγιάρι, καθώς λόγω των ανηφοριών που υπάρχουν, δημιουργούσαν πρόβλημα ολισθηρότητας.

Παρ΄όλα αυτά οι υπόλοιποι δρόμοι, κυρίως οι δευτερεύοντες, παραμένουν αδιάβατοι και οι κάτοικοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, προσπαθούν με φτυάρια, σκούπες αλλά και την προμήθεια αλατιού να ανοίξουν δίοδο προς τα σπίτια τους. Εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον λαμπρό ήλιο που πρόβαλε το μεσημέρι, προκειμένου να λιώσει γρήγορα το χιόνι.
Σημειώνεται ότι την παραμονή της χιονοικαταιγίδας, ο δήμος Θερμαϊκού, με δελτίο τύπου που είχε εκδόσει, ενημέρωνε ότι με τη μίσθωση μηχανημάτων έργου, μαζί με τα υφιστάμενα δημοτικά μηχανήματα, ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, ενώ προνοώντας είχε προχωρήσει, από τις αρχές Δεκεμβρίου, στην προμήθεια ικανών ποσοτήτων ακατέργαστου αποχιονιστικού αλατιού, για να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες του τόπου.
Το προμηθευόμενο αλάτι, συνολικής ποσότητας 95 τόνων, διαμοιράστηκε αναλογικά στους τρεις (3) όρχους του Δήμου Θερμαϊκού (Περαία, Ν. Μηχανιώνα, Επανομή), με τις δύο πιο απομακρυσμένες Κοινότητες του Μεσημερίου και του Αγγελοχωρίου να τροφοδοτούνται με 15 τόνους η κάθε μία, ενώ εδώ και μέρες ξεκίνησε η διανομή σάκων αλατιού σε κομβικά σημεία του Δήμου, όπως Τράπεζες, ΚΑΠΗ, Σχολεία, Αστυνομία κ.τ.λ.
Οι πολίτες για να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Φεστερίδη, στο τηλέφωνο: 6975 107.233.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.