Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Δεν πραγματοποιείται λόγω παγωνιάς η ρίψη του Σταυρού στη Ν.Μηχανιώνα

Η φωτογραφία από παλαιότερη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας
Για πρώτη φορά στα χρονικά, από συστάσεως της Νέας Μηχανιώνας εδώ και 96 χρόνια, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, εορτή των Θεοφανίων, η τελετή ρίψης του Σταυρού στην παραλία της Μηχανιώνας, μετά από απόφαση της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και  Καλαμαριάς, στην οποία υπάγονται και οι περιοχές της Επανομής και της Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού. Για την απόφαση αυτή η Μητρόπολη επικαλείται "τη σφοδρή κακοκαιρία και το πολικό ψύχος που επικρατεί και μετά από συναπόφαση των εμπλεκομένων φορέων".
Το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Νέας Μηχανιώνας, πλην των κεντρικών αρτηριών, παραμένουν παγωμένοι και δύσβατοι, λόγω της παγωνιάς και των συσσωρευμένων όγκων χιονιού στις οδούς και τα πεζοδρόμια, οδήγησε τη Μητρόπολη στην απόφασή της αυτή.
Αντίθετα, η κατάδυση του Σταυρού θα γίνει κανονικά για το δήμο Καλαμαριάς στη μαρίνα της Αρετσούς.
Για το θέμα αυτό, η Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς εξέδωσε δύο ανακοινώσεις που αναφέρουν:
1η ανακοίνωση
"Λόγω της κακοκαιρίας ο Σεβασμιώτατος δε θα μεταβεί για να Λειτουργήσει και να τελέσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Μηχανιώνα, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και το Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς και στη συνέχεια στις 12:30, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα μεταβεί στη μαρίνα Αρετσούς για να τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως"

2η ανακοίνωση
"Αγαπητοί μας Χριστιανοί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του πολικού ψυχους που επικρατεί και μετά από συναπόφαση των εμπλεκομένων φορέων, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στους λιμένες της Ιερας Μητροπόλεως μας. Ο λόγος της απόφασης είναι η προστασία σας από ατυχήματα που θα προκληθούν εξαιτίας του ψύχους και του πάγου. Στην περιοχή της Καλαμαριάς, η μοναδική ρίψη Σταυρού θα πραγματοποιηθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιουστίνο, στις 12.30 μ.μ. στην μαρίνα της Αρετσούς. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας. Για εμάς προέχει η κατά το δυνατόν ασφάλεια σας και η προστασία της υγείας σας.
Εκ της Ιερας Μητροπόλεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.