Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Με βήμα σημειωτόν η κυκλοφορία στα ανατολικά λόγω της νέας χιονόπτωσης

Χιονίζει και πάλι ασταμάτητα από τις 8 το πρωί σήμερα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η οποία ξύπνησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε συνθήκες ολικού παγετού. Προβλήματα στις μετακινήσεις, άρχισαν να σημειώνονται και πάλι σε αρκετές περιοχές, ενώ η κυκλοφορία στα ανατολικά, κυρίως στο δήμο Θερμαϊκού γίνεται με βήμα-σημειωτόν.

Λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών και του παγωμένου εδάφους, έχει αρχίσει να το στρώνει ακόμη και σε δρόμους στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί σταδιακά και στα δυτικά της πόλης, όπου μάλιστα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αργά το μεσημέρι. Ήδη, στην Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, την Τούμπα, τη Χαριλάου, τις Συκιές, την Άνω Πόλη, υπάρχει χιονόστρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα προάστια, όπως στο Ρετζίκι, το Ασβεστοχώρι, τα Μετέωρα τον Χορτιάτη, το Πανόραμα και την Πυλαία.
Η θερμοκρασία στα προάστια της Θεσσαλονίκης έχει κατρακυλήσει στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο βρίσκεται στο -0,5.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις, παροδικά έντονες, θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Μετά, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας από το ρεύμα νοτιάδων που φέρνει η κακοκαιρία «Υπατία», θα «το γυρίσει» σε χιονόνερο ή ακόμη και βροχή. Ωστόσο, εξαιτίας του εγκλωβισμένου ψύχους στα ορεινά, ημιορεινά και τα προάστια με υψόμετρο της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις να συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.
Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται απο τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι το βράδυ θα φτάσει τους 4°C.

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια ΟΑΣΘ
Προβλήματα στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ εντοπίζονται από το πρωί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ), με την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας «Υπατία».
Συγκεκριμένα: 
Δεν εκτελείται το δρομολόγιο της γραμμής 66: Χαριλάου - Θέρμη
Στη γραμμή 22: Άνω Πόλη, το αστικό λεωφορείο δεν πραγματοποιεί το πρώτο κομμάτι της διαδρομής επί της οδού Φιλήμονος Δραγούμη.
Στη γραμμή 24: Πλ. Ελευθερίας - Χίλια Δένδρα, το λεωφορείο δεν περνάει από την οδό Ζωγράφου λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, μεταβαίνει στην Ευαγγελίστρια και επιστρέφει προς κέντρο.
Στη γραμμή 69: Α.Σ. ΙΚΕΑ - Επανομή, το λεωφορείο δεν εκτελεί δρομολόγιο προς Ντουράκι και Πάλιουρα.
Στη γραμμή 85: Θεσσαλονίκη - Ευαγγελίστρια, δεν πραγματοποιούνται στάσεις στη Νικόπολη, τα Στεφάνια και το Λευκοχώρι.
Στη γραμμή 86: Θεσσαλονίκη - Λαγκαδίκια, το λεωφορείο δεν εισέρχεται στο Αρδαμέρι και το Βασιλούδι
Στη γραμμή 87: Θεσσαλονίκη - Βασιλικά, δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο προς Περιστερά και Λιβάδι
Στη γραμμή 89Β: Κουφάλια - Αγ. Αθανάσιος - ΚΤΕΛ, το αστικό λεωφορείο δεν περνάει από το Αγιονέρι.
Τέλος, προβλήματα σημειώθηκαν και στη γραμμή 14: Ν.Σ. Σταθμός - Άνω Τούμπα, όπου δεν έφτανε στον τερματικό σταθμό της Τούμπας, επιστρέφοντας από την Περραιβού προς κέντρο. Λίγο πριν τις 10, ωστόσο, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και το δρομολόγιο πραγματοποιείται κανονικά.

Πηγή: με πληροφορίες από τη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.