Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Μια βραδιά στο Διοικητήριο»

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μια βραδιά στο Διοικητήριο» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18:00. Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα συστήσει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης την ιστορία και τον ρόλο ενός από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, του Διοικητηρίου, στο οποίο στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλες υπηρεσίες. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Youthnest και το περιοδικό Parallaxi, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.
Στους χώρους του Διοικητηρίου θα λάβει χώρα ένα πολυθέαμα βασισμένο σε ένα δραματοποιημένο κείμενο της ιστορίας του γραμμένο από τη συγγραφέα Σοφία Νικολαϊδου για τις ανάγκες της δράσης. 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια αφήγηση της ιστορίας του κτιρίου από ηθοποιούς μέσα από σταθμούς και στάσεις στο χρόνο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Βασίλη Παπαδόπουλου, Κατερίνας Πλεξίδα και Δημήτρη Σπορίδη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Πεχλιβανίδη. 
Παράλληλα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο τραγουδιστής  Δημήτρης Νικολούδης, ο μουσικός Φώτης Θεοδωρίδης και η ομάδα χορού Take your Space. 
Ειδικοί φωτισμοί θα μεταμορφώσουν το κτίριο σε όλη τη διάρκεια της δράσης που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του ΥΜΑΘ χρησιμοποιώντας το εμβληματικό κτίριο ως σκηνικό. 
Σε σχέση με την εκδήλωση η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, δήλωσε: 
«Πιστεύουμε πως η ενέργεια της τέχνης θα αλλάξει το αίσθημα αποξένωσης των πολιτών για το μέχρι σήμερα απρόσιτο, αδιάφορο Διοικητήριο. Πως θα ζήσει την Ιστορία του και θα το αγαπήσει. Θα το νιώσει δικό του, όπως και είναι. 
Η ιστορία του Διοικητηρίου είναι η ιστορία των ανθρώπων που έζησαν στην πόλη αυτή. Φιλοξένησε πολλές πολιτικές, πολλούς κόσμους, πολλές ζωές... είναι μία Ιστορία συναρπαστική!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.