Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Αποκλεισμένη η Νέα Μηχανιώνα και άλλες περιοχές του Θερμαϊκού

Αποκλεισμένες, μετά τη σφοδρή χιονιοκαταιγίδα, παραμένουν εδώ και μία ημέρα πολλές περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, κυρίως η Νέα Μηχανιώνα, η Αγία Τριάδα, η Κερασιά, η άνω Περαία και οι Άνω Νέοι Επιβάτες, καθώς με μεγάλη δυσκολία μπόρεσαν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι βασικοί δρόμοι. Την ίδια στιγμή, σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Το τελευταίο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, γύρω στις 11 τη νύχτα της Παρασκευής, κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι το LIDL της Ν.Κερασιάς, με συνέπεια οι επιβάτες για Νέα Μηχανιώνα να αναγκαστούν να συνεχίσουν την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια, μέσα στην χιονοθύελλα.
Πολλοί κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού, τηλεφωνούν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν κινούνται αποχιονιστικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση προς τα σπίτια τους, καθώς και για το γεγονός ότι τηλεφωνούν στις υπηρεσίες του Δήμου για να πάρουν πληροφορίες για την κατάσταση του οδικού δικτύου και δεν απαντάει κανείς. Επίσης λείπουν δημοτικές υδροφόρες που να ρίχνουν αλατόνερο προκειμένου να μείνουν οι βασικοί τουλάχιστον δρόμοι ανοιχτοί.

Τι λέει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας το μεσημέρι στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" είπε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν βαρύτητα στο να διατηρηθούν ανοιχτοί οι βασικοί οδικοί άξονες, ενώ εργάζονται 20 μηχανήματα, δημοτικά και μισθωμένα για να καθαριστούν οι δρόμοι. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι μέχρι αύριο θα μπορέσουν να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, υπάρχουν τζιπ 4Χ4 για έκτακτες ανάγκες των δημοτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 6974-746662.
Το ύψος του χιονιού στη Νέα Μηχανιώνα ξεπέρασε το μισό μέτρο, με συνέπεια να νεκρώσουν τα πάντα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θ.Παπαδόπουλο, το χιόνι στο Λιβάδι Χορτιάτη ξεπέρασε το ένα μέτρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς ηλεκτροδότηση είναι αυτή τη στιγμή σπίτια στον Τρίλοφο του δήμου Θέρμης λόγω βλάβης σε κολόνα. Ακόμα τοπικές βλάβες έχουν σημειωθεί σε Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα και Επανομή, με αρκετά νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο
Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ανθρώπους που πετούσαν ή θέλουν να πετάξουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης που συνόδευε τη χθεσινή χιονοκαταιγίδα. Από χθες το βράδυ δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο δέκα πτήσεις, οι οποίες είτε ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια ή επέστρεψαν πίσω. Πολλές είναι οι πτήσεις, που έχουν ακυρωθεί και σήμερα το πρωί με συνέπεια στο αεροδρόμιο να επικρατεί το αδιαχώρητο με επιβάτες που βρίσκονται επί ώρες ακόμη και από χθες το βράδυ στο Μακεδονία. Οι περισσότερες πτήσεις προσγειώθηκαν στην Αθήνα, μία στη Σόφια, ενώ υπήρξε και η περίπτωση της πτήσης της Ryanair που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.