Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τα "έργα" Τζιτζικώστα και η πατριδοκαπηλεία

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Αυτό κι αν είναι θράσος απύθμενο. Εμφανίστηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας σε εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Μηχανιώνα, εκφώνησε έναν ... "δεκάρικο λόγο", πλειοδοτώντας ως όψιμος "Μακεδονομάχος" σε πατριδοκαπηλεία και αποχώρησε. Χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας επί των ημερών του σχετικά με τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού. 

Για το κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο από Επανομή μέχρι Αγγελοχώρι μετά τις πλημμύρες του 2016. Όπου, ενώ εισέπραξε η ΠΚΜ τα χρήματα από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εδώ και δύο χρόνια, δεν προχωράει στην αποκατάστασή του. Όπως το ίδιο συμβαίνει με το άθλιο οδικό δίκτυο, το δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου που από τις λακκούβες θυμίζει... Ελβετικό τυρί και τόσα άλλα που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να αναφερθούν. 
Αλλά είπαμε. Η πατριδοκαπηλεία είναι ανέξοδη, το ίδιο όπως οι φανφάρες και οι μεγαλοστομίες. Ενώ τα έργα κοστίζουν. Και η αποτυχημένη διοίκηση της Περιφέρειας, στην οκταετία Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα απέδειξε ότι αυτά είναι σχεδόν άγνωστα στο λεξιλόγιό της, καθώς κυριαρχούν οι εμφανίσεις δημοσίων σχέσεων, η λεζάντα και η αδιαφάνεια.

*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος δήμου Θερμαϊκού, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά" του Χρήστου Γιαννούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.