Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Χρ. Γιαννούλης: Δομές για επανένταξη κρατουμένων στην κοινωνία

Την ανάγκη δημιουργίας δομών εκτός φυλακής που θα υποστηρίζουν πρακτικά και ουσιαστικά τους κρατούμενους στην επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, υπογράμμισε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις φυλακές Διαβατών. 

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά», ο Χρήστος Γιαννούλης, συνομίλησε με τον διευθυντή του καταστήματος Διαβατών, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους κοινωνιολόγους αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί στη φυλακή από το 2006 προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο με απώτερο στόχο την επανένταξη των κρατουμένων. Τα μέλη του συνδυασμού, επισκέφθηκαν ακόμη την πρότυπη δομή του ΚΕΘΕΑ, που αναπτύσσει το πρόγραμμά του στο κατάστημα κράτησης από το 2015.
«Τα όνειρα, οι ελπίδες και τα σχέδια μας για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν φυλακίζονται» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης. «Η περίφραξη της φυλακής τα προηγούμενα χρόνια, κράτησε μακριά κάθε πολιτική πρωτοβουλία σε επίπεδο δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, που θα μπορούσε να βοηθήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες όλων όσοι εργάζονται στις φυλακές  Διαβατών, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο.»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση κατασκευής αίθουσας πολιτισμού στους χώρους του καταστήματος κράτησης και για τη δημιουργία δομών εκτός φυλακής που θα υποστηρίζουν πρακτικά και ουσιαστικά τους κρατούμενους στην επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Επίσης, αναγνώρισε την ανάγκη να αποκτούν οι κρατούμενοι επαγγελματικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους στις φυλακές Διαβατών.
«Ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παραβατικότητας και του εγκλεισμού για κάποιους συνανθρώπους μας, είναι η επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την έξοδό τους από τη φυλακή. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους με τους εργαζόμενους και το διευθυντή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου