Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ν. Βούτσης: Δεν παράγονται απλά fake news, παράγεται μια fake πολιτική

Τις θετικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους που απορρέουν από στάσεις «αφωνίας» και «υποκρισίας», απέναντι σε ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές.
Ταυτόχρονα, ανέδειξε ως στοιχείο "αυτοκριτικής" την κυβερνητική στάση την περίοδο της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η οποία δεν επέτρεψε την έγκαιρη διάδοση της "σε πλειοψηφικά στρώματα και ρεύματα στον ελληνικό λαό".

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ως «ακόμη μια ιστορική μέρα για τη χώρα» την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον πρωθυπουργό, στη γειτονική χώρα και τις συζητήσεις που έγιναν εκεί για την αναπτυξιακές προοπτικές και «για το μέλλον των Βαλκανίων», σημειώνοντας την εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας, μέσα σε ένα γεωπολιτικά ασταθή γεωγραφικό περίγυρο και, μάλιστα, μόλις μετά την έξοδο της από τη μνημονιακή περίοδο.
«Όλο αυτό είναι μια άλλη εικόνα» είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε: «Αυτή η χώρα (η Ελλάδα) δε βγαίνει σιγά - σιγά από το καβούκι της δεν ξεπορτίζει σιγά-σιγά, δειλά, να πει: είμαι και εγώ εδώ. Το λέει, τα τελευταία χρόνια, πιστεύω, με ευθύτητα, με υπερηφάνεια και με ανάληψη πρωτοβουλιών».
Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι με επίκεντρο τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κρίση «γίνεται, από μια πλευρά, μια προσπάθεια αξιοποίησης και κεφαλαιοποίησης του φόβου».

Ν. Παρασκευόπουλος: Η δημοκρατία είναι το δύσκολο πολίτευμα, δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται, αλλά είναι ισχυρό και θα επικρατήσει
«Το Σύνταγμα δεν είναι ένας άνωθεν κανόνας, δεν είναι απλώς ένα συμβόλαιο σοφών, το σύνταγμα είναι ένα προϊόν της ιστορίας και της κοινωνίας» είπε σε εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση , ο βουλευτής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Προκύπτει μέσα από αγώνες, κοινωνικούς αγώνες και συνθέτει τις κορυφαίες κοινωνικές αντιθέσεις» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα ελληνικά συντάγματα.
«Δημοκρατικό πολίτευμα, θέλησαν οι αγωνιστές του '21, αβασίλευτο, χωρίς μοναρχία» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε:
«Αυτό να το θυμόμαστε στην εποχή μας, γιατί η εποχή μας από πολλές απόψεις διδάσκει, κοινωνικά και ψυχολογικά «μοναρχία». Οι γονείς από τα παιδιά τους ζητούν να είναι πρώτη και μοναδικοί, στον αθλητισμό ζητούν από τους αθλητές τον πρωταθλητισμό, η πατρίδα μας θέλουμε να είναι ανάδελφη, η Μακεδονία μας θέλουμε να είναι μία και μοναδική και ξακουστή, διδάσκουμε και διδασκόμαστε, διαρκώς, την πρωτιά και τη μοναδικότητα., Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της αλληλεγγύης και του σεβασμού του άλλου, το πολίτευμα που μας ζητά να περιορίσουμε το εγώ μας, αν οι άλλοι είναι περισσότεροι. Η δημοκρατία είναι το δύσκολο πολίτευμα, το οποίο δοκιμάστηκε πολλές φορές, δοκιμάζεται και τώρα, αλλά είναι πολύ ισχυρό και θα επικρατήσει».
«Πρέπει να πω ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δε θα βρείτε προτάσεις κομμένες και ραμμένες στη δική του κομματική, ή πολιτική πορεία» συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε : «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο τους είναι προτάσεις ανιδιοτελείς οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων αφενός και στην αποκατάσταση των λειτουργιών της δημοκρατίας αφετέρου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.