Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το χωρικό σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ενέκρινε το Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Το ειδικό χωρικό σχέδιο που αφορά τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, ενέκρινε υπό προϋποθέσεις το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του. 

Οι προϋποθέσεις είναι δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου σε έκταση άνω των 85 στρεμμάτων, βελτιωτικές παρεμβάσεις στις προβλεπόμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς δεν επιθυμείται η δημιουργία ξενοδοχείου στο κομμάτι που γειτνιάζει με τα μουσεία και επέκταση της ζώνης παρέμβασης στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε πως «η ανάπλαση της έκθεσης δεν είναι μόνο κτιριακή, χωρική. Είναι και μια ανάπλαση σκεπτικού. Δεν έχουμε χώρους συνεδρίων. Είναι απολύτως απαραίτητο να είναι σχεδόν στο ίδιο κτίριο με ξενοδοχείο με τουλάχιστον 150 δωμάτια. Ή θα κάνουμε κάτι μοντέρνο, ή ένα μίζερο κτίριο που δεν θα μας φτάνει στο τέλος». 
«Απαιτείται η δημιουργία ενός μητροπολιτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής. Θα πρέπει ο χώρος που θα αποδοθεί στην πόλη να είναι ελεύθερος, χωρίς αβεβαιότητα ως προς τη χρήση του. Χρειάζεται ένα hi teck συνεδριακό κέντρο και ένα μητροπολιτικό πάρκο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσος Τζήκας, επανέλαβε προς το δημοτικό συμβούλιο πως «η μόνη βιώσιμη λύση είναι η παραμονή της έκθεσης στο κέντρο» και πρόσθεσε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει «το άλμα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων». 
Ανέφερε ακόμη, παρουσιάζοντας το ειδικό χωρικό σχέδιο, πως «η έκθεση έδειξε μία γενναιοδωρία» καθώς από τη συνολική έκταση των 165 στρεμμάτων αποφάσισε το περίπου 50% να αποδοθεί για χρήση στην πόλη και να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου. 
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστησαν επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.