Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ανάμεικτα συναισθήματα καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση

Στην πρώτη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης μετά τις εθνικές εκλογές, αν και η πλειοψηφία των ερωτώμενων (το 51%) αξιολογεί θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα για την πορεία της χώρας, εντούτοις το 54% απάντησε «λίγο» ή «καθόλου» στην ερώτηση για το «πόσο εμπιστεύεστε, συνολικά, την κυβέρνηση για τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας».

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research -που έγινε σε δείγμα περίπου 1.000 ατόμων από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου- καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών, η εικόνα των βασικών μελών της κυβέρνησης, καθώς και εκτιμήσεις για τη στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε αρκετά σημεία της έρευνας κυριαρχεί ο διχασμός απόψεων και τα ανάμεικτα συναισθήματα των ερωτώμενων για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, το 47% εκφράζει θετικό συναίσθημα (ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση) για το αποτέλεσμα των εκλογών, έναντι του 45% που εκφράζει αρνητικό (ανησυχία, απογοήτευση ή οργή). 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πολίτες εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνιστά στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ (62% έναντι 35%). 
Στην κορυφή της λίστας για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς (θετική ή μάλλον θετική αξιολόγηση) της νέας κυβέρνησης, βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης (με 60%), ενώ στον... πάτο η Λίνα Μενδώνη κι ο Γιώργος Γεραπετρίτης (αμφότεροι με 37%). 

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις πολίτες δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν έχει άποψη για τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Τσιάρα, Λίνα Μενδώνη και Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Εξάλλου, η πλειοψηφία εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία. 

Διαβάστε όλη τη δημοσκόπηση εδώ: https://kaparesearch.com/postelection-poll-2019/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.