Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Νίκη για τη δημοκρατία ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή

Η μεγάλη επιτυχία των χτεσινών εκλογών, είναι αναμφισβήτητα το γεγονός  ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου δεν περνάει το όριο του 3% και μένει εκτός του νέου Κοινοβουλίου, γεγονός που αποτελεί σημαντική νίκη για τη Δημοκρατία και επιτυχία για όλους όσοι αγωνίστηκαν προκειμένου να γκρεμιστούν από το κοινοβούλιο οι νοσταλγοί του χιτλερισμού. 

 Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει ποσοστό 2,94% έναντι του 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, και της εξασφάλισε τότε 18 έδρες. 
Η εκλογική ήττα της οργάνωσης που ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος έρχεται ενάμιση μήνα από τις ευρωκάλπες που έλαβε ποσοστό 4,87% και εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές. 
Το ναζιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, στις εκλογές του Μαΐου 2012, παίρνοντας ποσοστό σχεδόν 7%. Σήμερα, και ενώ η πολύκροτη δίκη των μελών της είναι σε εξέλιξη, η Χρυσή Αυγή μένει εκτός Βουλής καθώς είδε τα ποσοστά της να καταποντίζονται κάτω από το 3%. 
Τα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα για την συντριβή των Χρυσαυγιτών ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην δίκη καθώς τα δεδομένα αλλάζουν. 
Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο. Εντυπωσιακή είναι ακόμα η εξέλιξη ότι ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.