Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ανοιχτή επιστολή αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα για τις προσβλητικές δηλώσεις υφυπουργού

Είχε χαρακτηρίσει ως ... "ψυχικά νοσούντες" όσους αντιστάθηκαν στη χούντα

Δεκάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα 1967-1974 με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουν οργή για δηλώσεις της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνας Μιχαηλίδου ότι όσοι πήραν μέρος στην αντίσταση κατά της χούντας ήταν... "ψυχικά νοσούντες" και  ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη την αποπομπή της από την κυβέρνηση, ενώ ρωτούν τον κ. Παυλόπουλο εάν στην επετειακή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα προσκαλέσει και υβριστές της αντιδικτατορικής αντίστασης, όπως τη συγκεκριμένη υφυπουργό.

Όπως υπογραμμίζουν οι αγωνιστές κατά της χούντας, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που πάλεψαν για ιδανικά και αξίες, δίνοντας ακόμη και το αίμα τους, δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία και απευθύνουν εύλογο ερώτημα προς τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη: "Οι στρατηγοί Σπύρος Μουστακλής, Οπρόπουλος, Μιχάλης Βαρδάνης, Τάσος Μήνης, Άγγελος Πνευματικός, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως οι Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Θεοδωράκης, αγωνιστές που βασανίστηκαν άγρια από τους δήμιους της Χούντας, όπως οι  Αλέκος Παναγούλης , Χρήστος Ρεκλείτης, Μαρία Καλέργη, αλλά και μερικές χιλιάδες ακόμη, ήταν «ψυχικά νοσούντες» (!)  όπως απαξιωτικά τους χαρακτηρίζει η εν λόγω κυρία;" 
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους αξιότιμους κύριο Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Με όλο το σεβασμό ως προς το αξίωμα σας θα επιθυμούσαμε μια δημόσια τοποθέτησή σας για τα προσβλητικά σχόλια της υφυπουργού σας κυρίας Δόμνας Μαχαηλίδου εις βάρος των αγωνιστών/τριών  της αντιδικτατορικής αντίστασης.

Κύριε Πρωθυπουργέ, 
Οι στρατηγοί Μουστακλής Σπύρος, Οπρόπουλος, Βαρδάνης Μιχάλης, Μήνης Τάσος, Πνευματικός Άγγελος, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως οι Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Θεοδωράκης, αγωνιστές που βασανίστηκαν άγρια από τους δήμιους της Χούντας, όπως οι  Παναγούλης  Αλέκος, Ρεκλείτης Χρήστος, Καλέργη Μαρία, αλλά και μερικές χιλιάδες ακόμη, ήταν «ψυχικά νοσούντες» (!)  όπως απαξιωτικά τους χαρακτηρίζει η εν λόγω κυρία; 

Κύριε πρωθυπουργέ, 
Γνωρίζετε ότι, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που πάλεψαν για ιδανικά και αξίες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας, δίνοντας ακόμη και το αίμα τους, δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία για την οποία, παρά τις αδυναμίες της, όλοι σεμνυνόμαστε.
 Επειδή αυτοί/ές οι αγωνιστές/τριες, όσοι/ες ζουν ακόμη συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια ιδανικά, αποτελούν τη ζωντανή ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων για Δημοκρατία, θα πρέπει οι νεότεροι, όπως η εν λόγω κυρία, τουλάχιστον να μην προσβάλουν εν γνώσει τους την ιστορία. Για όλους αυτούς τους λόγους περιμένουμε την απάντηση σας και σας προτείνουμε, σεβόμενος την αντιδικτατορική αντίσταση, όπως έχετε δηλώσει και στη Βουλή, να την αποπέμψετε. 

Με σεβασμό στο αξίωμα σας 
οι αγωνιστές/τριες

Προς τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Κύριε Πρόεδρε 
Επειδή κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, προσκαλείτε τιμητικά και τους αγωνιστές/τριες της αντιδικτατορικής αντίστασης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν φέτος θα καλέσετε και τους υβριστές της αντιδικτατορικήςαντίστασης, όπως την κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα.

Με τον προσήκοντα σεβασμό
Οι αγωνιστές/τριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.