Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Όλοι στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής

Το δημοκρατικό τους δικαίωμα καλούνται να ασκήσουν οι 9,9 εκατομμύρια πολίτες την 7η Ιουλίου με τις κάλπες να ανοίγουν από τις 7 το πρωί της Κυριακής και να κλείνουν στις 7 το βράδυ σε 21.478 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Σε αυτές τις εκλογές όπως και σε αυτές του Μαΐου δικαίωμα ψήφου έχουν οι 116.000 που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή γεννήθηκαν έως 31.12.2002. 
Λόγω της θερινής περιόδου, που συνδυάζεται με την τουριστική δραστηριότητα και την αναψυχή ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντ. Ρουπακιώτης, αλλά και οι επικεφαλής των κομμάτων καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, για να αντιστραφεί το αρνητικό ρεκόρ της αποχής. Να σημειωθεί ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου η αποχή άγγιξε το 41,31%.

Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει στις 9 το βράδυ της Κυριακής. Η καταμέτρηση πρόκειται να γίνει σε συντομότερο χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, καθώς η Singular Logic έχει διανείμει 12.000 ταμπλέτες στους δικαστικούς αντιπροσώπους εκ των οποίων οι 7.500 στα εκλογικά τμήματα της Αττικής, της Α’ και Β’ Πειραιά, της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και στην Αχαΐα. Οι υπόλοιπες 4.500 ταμπλέτες, όπως και οι 4.500 κινητές συσκευές θα διανεμηθούν σε εκλογικά τμήματα των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της επικράτειας, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα τα αποτελέσματα για συνδυασμούς και σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.