Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

"Έφυγε" από κορωνοϊό ο Γεν. Διευθυντής του ΒΤΑ Μαξίμ Μίντσεφ

Μία σημαντική προσωπικότητα του δημοσιογραφικού κόσμου της Βουλγαρίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Γενικός Διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδησεων ΒΤΑ, Μαξίμ Μίντσεφ, έφυγε σήμερα από τη ζζωή σε ηλικία 67 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χτυπημένος απο τον κορωνοϊό. 

Ο Μαξίμ Μίντσεφ από το έτος 2003 οπότε ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του ΒΤΑ, συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση της Ελληνοβουλγαρικής φιλίας, ενώ εργάστηκε δραστήρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ένωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΒΝΑ), την οποίας υπήρξε πρόεδρος για αρκετά χρόνια, υποστηρίζοντας ένθερμα τη διατήρηση στη Θεσσαλονίκη της έδρας της ΑΒΝΑ.

Ήταν ευχάριστος τύπος, γεμάτος δύναμη και αισιοδοξία για τη ζωή, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, έχοντας να πει μια καλή κουβέντα για όλους, θιασώτης και υπερασπιστής της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.

Ο Μ. Μίντσεφ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1953 στη Σόφια, και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Lviv. Εργάστηκε - μεταξύ άλλων - στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία και το Ραδιόφωνο Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe). Στη μακρά σταδιοδρομία του έλαβε πολλές συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες.

Ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του ΒΤΑ το 2003, παραμένοντας επθικεφαλής του επί 17 συνεχή χρόνια, ενώ επίσης κατείχε πολλές σημαντικές θέσεις όπως του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Κογκρέσου Πρακτορείων Ειδήσεων, του μέλου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ),  και του προέδρου Ένωσης Εθνικών Πρακτορείων Ειδήσεων Ευξείνου Πόντου (BSANNA).

Ο Μαξίμ Μίντσεφ βραβεύοντας το 2008 τον Γενικό Γραμματέα της ΑΒΝΑ, Σπύρο Κουζινόπουλο,
σε εκδήλωση στη Σόφια, παρουσία του εικονιζόμενου πίσω πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπ.Μπορίσοφ

Τα συλλυπητήριά του στους οικείουςτου,  εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζοντας πως επρόκειτο για έναν "αξιοσέβαστο δημοσιογράφο με μακρά επαγγελματική εμπειρία".

Για μια μεγάλη απώλεια ενός ταλαντούχου δημοσιογράφου, ειλικρινούς ανθρώπου και αληθινού φίλου, έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης του βουλγαρικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Βέζντι Ρασίντοφ.

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε και φίλε Μαξιμ. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.