Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

E, όχι κι έτσι κύριε Γεραπετρίτη

Παστές σαρδέλες οι επιβάτες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Που είναι η περίφημη "κοινωνική απόσταση" που διακηρύσσει η κυβέρνηση; Κατά τα άλλα "η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε ευθύνη". Και δεν ντρέπονται... 

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Αυτό κι αν είναι πρόκληση: Επιβάλλεται γενικό locdown από αύριο πρωί σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης και τα "χώνει" στους Θεσσαλονικείς, λέγοντας υποκριτικά ότι... «η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε και μολονότι είχε φτάσει σε βαρύ επιδημιολογικό σημείο δεν ήχησε το καμπανάκι».

Δεν ήταν η Θεσσαλονίκη, κύριε υπουργέ που δεν άκουσε το "καμπανάκι", αλλά η κυβέρνησή σας που αγνόησε την κουδούνα, την τεράστια καμπάνα που χτυπούσε καιρό τώρα, προειδοποιώντας: Βελτιώστε την άθλια κατάσταση στον ΟΑΣΘ, όπου οι επιβάτες συνωστίζονται ως σαρδέλες στα παμπάλαια λεωφορεία. Πάρτε κάποια μέτρα για τις εκκλησίες που μετατρέπονται, όπως συνέβη με τον Άγιο Δημήτριο στις 25 και 26 Οκτωβρίου, σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Προσθέστε κλίνες covid-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης  κ.α.

Είναι απαράδεκτο κ. Γεραπετρίτη να κουνάτε το δάχτυλο και να ρίχνεται στις πλάτες των Θεσσαλονικέων την ευθύνη για τις διαστάσεις που πήρε η πανδημία στην πόλη μας και δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άδειο κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, με συνέπεια πλέον να χρειάζονται αεροδιακομιδές και να κινδυνεύουμε να ζήσουμε εικόνες Λομβαρδίας. Την στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε να απολογηθεί η κυβέρνησή σας που δεν φρόντισε από την αρχή του έτους, παρότι έβλεπε την μπόρα που έρχονταν, να προσθέσει ούτε μία κλίνη, ούτε και να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλλον με όλα αυτά έρχεται στην επικαιρότητα η σοφή λαϊκή παροιμία που λέει: "Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.