Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αντί για καινούριες ΜΕΘ, μεταφέρονται ασθενείς με φορεία σε ιδιωτικές κλινικές


Σοβαρές καταγγελίες από τον πρώην πρόεδρο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γιατρό Στρατή Πλωμαρίτη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" κατήγγειλε ότι οι 43 "νέες covid-19 κλίνες ΜΕΘ" για τη Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, είναι υπάρχοντα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της πόλης που προορίζονταν για τους νοσηλευόμενους με άλλες ασθένειες και μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα είναι όσοι χειρουργούνται για άλλα νοσήματα (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ), μετά το χειρουργείο να μεταφέρονται με ασθενοφόρα σε ιδιωτικές κλινικές, με ότι αυτό σημαίνει και δίχως την παρακολούθησή τους από τον θεράποντα γιατρό.

"Δεν πήρανε έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε, αν και περιμένανε την πανδημία και βλέπανε να έρχεταο το 2ο κύμα από τις μετρήσεις που γίνονταν", είπε ο κ. Πλωμαρίτης. Ο οποίος κατήγγειλε ότι αντί να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία, ώστε να γίνονται εκεί τεστ και θεραπεία ασθενών με ελαφριά συμοπτώματα, αποδυναμώνονται τα Κέντρα Υγείας και μεταφέρονται γιατροί τους στα Νοσοκομεία, όπως έγινε τις τελευταίες μέρες με τα Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας και Θέρμης.

"Τα διαλύουν όλα, οδηγούν σε πλήρη απαξίωση το εθνικό σύστημα υγείας. Γίνανε τεράστια λάθη και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει ακόμη το  επόμενο διάστημα", σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.