Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: Πρόκληση η αύξηση των εισιτηρίων ΟΑΣΘ

Αυξήσεις εισιτηρίων για παμπάλαια λεωφορεία-σακαράκες
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωση εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έως και 30% από την 1η Οκτωβρίου 2014. Κι αυτό, την ώρα που το επιχειρηματικό κέρδος του ΟΑΣΘ παραμένει αμετάβλητο, ενώ το κόστος λειτουργίας μειώνεται, που σημαίνει λιγότερα δρομολόγια με ακόμη πιο παμπάλαια λεωφορεία.

Την ώρα που τα εισοδήματα των συμπολιτών μας μειώνονται δραματικά, η ανεργία αυξήθηκε στα ύψη, τα κάθε είδους χαράτσια της Εφορίας πληθαίνουν και η φτωχοποίηση της κοινωνίας επιταχύνεται με αλματώδεις ρυθμούς, αποτελεί πρόκληση να αυξάνονται και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Η αύξηση αυτή, όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή μας, δεδομένου ότι το κόστος μετακίνησης του επιβατικού κοινού με το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων αυξάνεται από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ,  ενώ η χρονική του διάρκεια μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά της ώρας.
Θα είχε ενδιαφέρον η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να εξηγήσει με ποια λογική δίνει στους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ 319 εκατ. ευρώ ως και το 2017, την ίδια στιγμή που ανέχεται να κινούνται, ιδιαίτερα στις γραμμές που εξυπηρετούν το δήμο Θερμαϊκού (Νο 69 ΙΚΕΑ-Επανομή, Νο 72 ΙΚΕΑ-Ν.Μηχανιώνα, Νο 76 ΙΚΕΑ-Αγγελοχώρι και Νο77 Επανομή-Ν.Μηχανιώνα) παμπάλαια λεωφορεία τριακονταετίας, χωρίς κλιματισμό, τα οποία πολλές φορές χαλάνε στο μέσον της διαδρομής, αφήνοντας το επιβατικό κοινό «στα κρύα του λουτρού».

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αφουγκραζόμενη την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των δημοτών του Θερμαϊκού, που χρησιμοποιούν συνεχώς την αστική συγκοινωνία για να φτάσουν στις δουλειές τους, καλεί τη νέα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο κ.Μαυρομάτη να αντιδράσουν άμεσα και με διαβήματα στους αρμόδιους να ζητήσουν την ανάκληση της απαράδεκτης και προκλητικής αυτής απόφασης. Καθώς επίσης, να απαιτήσουν τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, με νέα, σύγχρονα λεωφορεία. Θα πρέπει οι κύριοι του ΟΑΣΘ να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους δημότες του Θερμαϊκού ως πολίτες Β΄κατηγορίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.