Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει εκ νέου ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μόλις 28 μέρες μετά την 12ετή κάθειρξη που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα του τον στέλνει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση (ξέπλυμα ‘βρώμικου' χρήματος).
Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, γίνεται αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμού που διατηρούσαν από κοινού ο Β.Παπαγεωργόπουλος με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια. Όπως αναφέρεται, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν χρηματικά ποσά, προερχόμενα από την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του Β. Παπαγεωργόπουλου, η οποία αντιμετώπιζε την ίδια πράξη.
Ακόμη, το δικαστικό συμβούλιο διατηρεί την χρηματική εγγύηση ύψους 120.000 ευρώ που είχε επιβάλει στον τέως δήμαρχο μετά την απολογία του στον ανακριτή για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ο Μ. Λεμούσιας, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση "μαμούθ" από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.