Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση του ΣΦΕΑ για τα «άλλα Πολυτεχνεία»

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διοργγανώνει αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" της ΔΕΘ, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.), 1967-1974, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την ηρωϊκή εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο. Θέμα της εκδήλωσης: Νοέμβρης ‘73 και τα «άλλα Πολυτεχνεία», με μαρτυρίες αγωνιστών φοιτητών από τα «άλλα Πολυτεχνεία»: Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας, Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: για την Πάτρα, ο Κώστας Βογιατζής, για τα Γιάννενα, ο Δανιήλ Σπαρτιάτης, για το Ηράκλειο, ο Γιώργος Μπακιρτζής, για τη Θεσσαλονίκη, ο Χρίστος Ζαφείρης και για την Αθήνα, ο Βασίλης Γκόγκογλου
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΑ:
Στις 17 Νοέμβρη 2018 συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ηρωική, αιματηρή εξέγερση της νεολαίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο, αλλά και από ανάλογες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, γεγονότα που εκφράζουν όχι μόνο τη διαχρονική αντίσταση των νέων απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης αλλά και τη διεκδίκηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Πιστεύουμε ότι αυτό το ατίθασο, εξεγερτικό πνεύμα που διακρίνει ιδιαίτερα τους κοινωνικούς αγώνες της νεολαίας, πρέπει να αναδειχθεί με αφορμή τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, καθώς, παραφράζοντας τον ποιητή, “από τα πολλά μαλάματα - και τα στερεότυπα, θα προσθέταμε - κινδυνεύει το πρόσωπό του”.
Έτσι μόνον η μνήμη της εξέγερσης μπορεί να φέρει την εξέγερση των συνειδήσεων απέναντι στη φασιστική απειλή και την κοινωνική αδικία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.