Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ανακατατάξεις στο προεδρείο του Δ.Σ. Θερμαϊκού

Ανακατατάξεις στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Ο αντιπρόεδερος του Δ.Σ., κ. Νίκος Παράσχου, ανακοινώνοντας με επιστολή την αποχώρησή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Γιώργου Τσαμασλή, υπέβαλε ταυτόχρονα παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Κατόπιν αυτού, η παράταξη Τασαμασλή υπέδειξε για τη θέση του αντιπροέδρου την κ. Έφη Ζαριφέ, η οποία στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε εκλέχθηκε σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο με μόνο ένα λευκό και ένα άκυρο.

Στην επιστολή του ο κ. Παράσχου, ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση Μαυρομάτη, κατηγορώντας την για φαινόμενα αλαζονείας, συγκεντρωτισμού, και αυταρέσκειας, όμως κυρίως ασχολείται με τη στάση του επικεφαλής της παράταξης "ΘερμαΓικός" κ. Τσαμασλή στον οποίο καταλογίζει λαθεμένη αντιπολιτευτική τακτική και επιλογές εξ αιτίας των οποίων η δημοτικότητα της μείζονος αντιπολίτευσης να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. 
Μάλιστα ο κ. Παράσχου, αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, δράσεων του δήμου Θερμαϊκού, για τις οποίες, ο ίδιος διαφώνησε και δεν ψήφισε υπέρ, ως έπραξε ο κ. Τσαμασλής και η υπόλοιπη δημοτική του ομάδα.
Μίλησε αρχικώς για τα 3.043.158€ με τα οποία ιδιωτικοποίησε η δημοτική αρχή την καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού, με τα αποτελέσματα "που όλοι βλέπουμε καθημερινά", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Παράσχου, αναφέρθηκε και στα 3.600.000€ με τα οποία δανειοδοτήθηκε ο δήμος, ώστε να παραχωρήσει υπεροκοστολογημένο το έργο του φωτισμού LED για το δήμο Θερμαϊκού και πάλι, όπως είπε, με τη στήριξη του κυρίου Τσαμασλή.
Μάλιστα ο κ. Παράσχου, αναφερόμενος στις επιλογές του Γιώργου Τσαμασλή, υπογράμμισε ότι αυτές: "Δεν δικαίωσαν ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξη του. Και αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που ο ίδιος διέρρευσε στον Τύπο και τα οποία, τον εμφανίζουν να συγκεντρώνει μόλις το 18% της πρόθεσης ψήφου για τις επικείμενες εκλογές. Αποτέλεσμα κακών επιλογών και λαθεμένης στρατηγικής ίσως. Ο ίδιος, γνωρίζει καλύτερα".
Μιλώντας για την αντιπολιτευτική τακτική της πρώην παράταξης του, ο κ. Παράσχου, την περιέγραψε ως αναποτελεσματική. "Με εκτόξευση ανούσιων πυροτεχνημάτων, πολλές φορές για θέματα άσχετα με το Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς στοιχεία και κυρίως χωρίς αντιπροτάσεις που θα υποχρέωναν την διοίκηση σε πιο χρηστή διαχείριση των κοινών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.