Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ενταγμένη στη ζωή της Θεσσαλονίκης η Α΄προβλήτα

Για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Α’ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Ζορκάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Ζορκάδης κατά την δύσκολη συγκυρία και το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόταν η χώρα λόγω των μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών η κυβέρνηση μπόρεσε να διαπραγματευτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα ο κ. Ζορκάδης διαπίστωσε πως αν δεν υπήρξε η διάσωση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της Α’ προβλήτας «θα ήταν ένα σιδηρόφρακτο κομμάτι της πόλης στο οποίο κανένας μας δεν θα είχε πρόσβαση».
«Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περισώθηκαν πάρα πολλά πράγματα για την πόλη, τους πολίτες και την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης» τόνισε στη συνέχεια.
Αναφορικά με την Α’ προβλήτα του λιμανιού ο κ. Ζορκάδης ανέφερε πως «η γεωγραφική σπουδαιότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ήταν ιστορικά καθοριστική. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης δεν έχει αλλάξει καθοριστικά η σχέση της Α’ και της Β’ προβλήτας με την πόλη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ευτύχημα το ότι περισώθηκαν πάρα πολλά πράγματα σε ότι έχει σχέση με την Α’ προβλήτα. Είναι ένα κομμάτι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη, στο οποίο ο πολίτης της Θεσσαλονίκης μπορεί και έχει καθημερινή πρόσβαση. Έχουν μεταφερθεί δραστηριότητες της πόλης, μπορούν να μεταφερθούν και άλλες».
Στην Α’ προβλήτα γίνονται πάρα πολλές πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και είναι ένα κομμάτι οργανικά ενταγμένο στη ζωή της πόλης, ανέφερε ο κ. Ζορκάδης.
Η αποθήκη 1 είναι υπό την ευθύνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην προβλήτα βρίσκεται το μουσείο Κινηματογράφου και το μουσείο Φωτογραφίας, η αποθήκη Δ έχει παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, η αποθήκη Γ έχει παραχωρηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην αποθήκη Β1 λειτουργεί το πειραματικό κέντρο τεχνών, το πρώτο κτίριο φιλοξενεί το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Σε σχέση με την Δημόσια Αρχή Λιμένα ο κ. Ζορκάδης ανέφερε πως «η ΔΑΛ είναι μια νεοσύστατη υπηρεσία η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα αρεστή σε κάθε ιδιώτη και κάθε επενδυτή. Τηρούμε τη νομιμότητα και την τήρηση της σύμβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.