Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Σε ένα τρίμηνο το "Παπαγεωργίου" θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το ραδιοφάρμακο που είναι απαραίτητο για να γίνονται οι εξετάσεις με το PET/SC δήλωσε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της κεντρικής εορταστικής εκδήλωσης για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.Και όπως ανέφερε, η σύμβαση για την εγκατάσταση εξοπλισμού κυκλοτρονίου στο "Παπαγεωργίου" υπεγράφη προ 10ημέρου. 

Ο εξοπλισμός για την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, τον οποίο απέκτησε το "Παπαγεωργίου", κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα εγκατασταθεί σε ένα μικρό κτίριο που θα κατασκευαστεί με δαπάνη του υπουργείου Υγείας και η κατασκευή υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. "Σήμερα το ραδιοφάρμακο παράγεται μόνο στο Λαύριο και μεταφέρεται δύο φορές την ημέρα οδικώς για λόγους ασφαλείας και κοστίζει στο "Παπαγεωργίου" 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως. Με την παραγωγή του, στο "Παπαγεωργίου" θα έχουμε εξοικονόμηση αυτών των 2,5 εκατομμυρίων που δαπανούμε κάθε χρόνο" πρόσθεσε ο κ Παπάς. 
Στην ομιλία του στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία ενός εκ των δωρητών του Νοσοκομείου, του Νίκου Παπαγεωργίου, ο κ. Παπάς αναφέρθηκε στις δωρεές του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", με τις οποίες, λειτουργεί η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και πρόκειται να λειτουργήσει η μονάδα παραγωγής ραδιοφαρμάκου. Ο κ. Παπάς επισήμανε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες  το "Παπαγεωργίου" και το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ, θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση ειδικού ερευνητικού κέντρου , του δεύτερου στην Ευρώπη, που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο. 
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Νοσοκομείου, επισήμανε σε αυτό εξυπηρετείται το 44% του συνόλου των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στα 14 νοσοκομεία τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης  Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόσθεσε δε, ότι το 2018, εξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου 207.927 ασθενείς. Προσήλθαν στα Επείγοντα 103.798 ασθενείς, στα Απογευματινά Ιατρεία 30.624, νοσηλεύτηκαν 80.198. Έγιναν 20.335 χειρουργικές επεμβάσεις, 7.752 εξετάσεις στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (PET), 405.200 εξετάσεις στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και 2.800.000 εργαστηριακές εξετάσεις.              
"Όλες αυτές τις υπηρεσίες, τις έφεραν εις πέρας με τις φιλόπονες προσπάθειές τους οι 1.679 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Τα μεγέθη θα ήταν αρκετά μεγαλύτερα αν το Υπουργείο Υγείας μας επέτρεπε να προσλάβουμε το προσωπικό που μας λείπει. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε σύγχρονα μέσα και πρακτικές που μας επιτρέπουν να διαβαίνουμε καινούριους δρόμους", τόνισε ο κ. Παπάς.
"Όταν ο Νίκος και ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Νοσοκομείο, του οποίου σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια της επιτυχημένης πορείας, είχαν ένα όραμα. Είχαν ένα όραμα που έγινε αλήθεια. Να δημιουργήσουν ένα Δημόσιο Νοσοκομείο που να είναι το καλύτερο Νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Σήμερα είναι γνωστό πως το "Παπαγεωργίου" αναγνωρίζεται, χάρις στις προσπάθειες όλων μας, ως το κορυφαίο στον ελλαδικό χώρο. Απομένει η πραγμάτωση του  δεύτερου  στόχου. Να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις. Ο δρόμος είναι ανοικτός" πρόσθεσε.
Ο κ Παπάς, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων : Όσους υπηρέτησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τις διοικήσεις και τους γιατρούς του ΑΠΘ , τους εθελοντές , την Αντηρίδα και τον τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων που με τις δράσεις του, συμβάλει στην αποϊδρυματοποίηση του Νοσοκομείου και στην εξωστρέφειά του, τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης 
Η εκπρόσωπος του "Ιδρύματος Παπαγεωργίου", Ζωή Παπαγεωργίου σε χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τους 30 εργαζόμενους του νοσοκομείου που δούλεψαν για να γίνουν πραγματικότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της λειτουργίας του. Τόνισε δε, ότι το Νοσοκομείο είναι σήμερα κορυφαίο κι αυτό οφείλεται στη διοίκηση αλλά και στους περίπου 1700 εργαζόμενους του.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή τρισδιάστατου βίντεο με θέμα "το Νοσοκομείο και τη λειτουργία του" καθώς και αφιέρωμα στον Νίκο Παπαγεωργίου ενώ σύντομες  ομιλίες έκαναν εννέα εργαζόμενοι οι οποίοι συμπληρώνουν 20 χρόνια εργασίας στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι και ο ίδιος εργάζεται εδώ και 20 χρόνια στο Νοσοκομείο και ότι βρίσκεται στην εκδήλωση εκπροσωπώντας αυτούς που δεν μπόρεσαν να παραστούν γιατί αγωνίζονται να υπηρετήσουν το συνάνθρωπό τους. "Χάρη στη δωρεά των αδελφών Παπαγεωργίου, αλλά και χάρη στους εργαζόμενους του, το Νοσοκομείο έχει γίνει ορόσημο στη δημόσια υγεία. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ μοιραζόμενοι το όραμα το οποίο λέει ότι πρέπει πρώτα να εξυπηρετείται ο πολίτης ,  ποιοτικά και όχι μόνο ποσοτικά. Και φυσικά θα είμαστε εδώ και για άλλα 20 χρόνια και για άλλα 40 χρόνια και για όσο αντέχουμε εργασιακά και επιστημονικά" πρόσθεσε ο κ . Τουχτίδης.
 Ο εορτασμός πλαισιώθηκε από έκθεση 14 αφισών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό λογότυπου και αφίσας για τα 20 χρόνια του "Παπαγεωργίου" καθώς επίσης και από εκθέσεις ζωγραφικής από την ομάδα ζωγραφικής και με τις ζωγραφιές παιδιών των εργαζομένων και του παιδικού σταθμού του νοσοκομείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ Αγγέλας Φωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.