Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Συγκρότηση τοπικής επιτροπής του "ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία" στο Θερμαϊκό

Τη συγκρότηση τοπικής  επιτροπής του σxήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο δήμο  Θερμαϊκού, αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια μεγάλης σύσκεψης πολιτών, ανένταχτων μέχρι σήμερα των περισσότερων, που πραγματοποιήθηκε στην Περαία με πρωτοβουλία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν γνωστοί για τους πολιτικούς και κοινωνικούς τους αγώνες δημότες του Θερμαϊκού,  θα είναι 11μελής και ως πρώτη της εμφάνιση, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης στην περιοχή στα μέσα Ιουνίου.
Στη σύσκεψη, έγινε από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ερμείδη, αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και  τέθησαν οι βάσεις για τη νέα προεκλογική εκστρατεία της Αριστεράς, ενόψει της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  που απλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε όλη την χώρα, είναι στρατηγική επιλογή, που παράλληλα θα δώσει, παρά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, νικηφόρα την μάχη των εκρίσιμων βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα, ζητεί από τους πολίτες να απορρίψουν τη,  βολική για τη δεξιά, θεωρία του καναπέ, της αδιαφορίας και της αποχής, να προσέλθουν αποφασιστικά στις κάλπες ώστε να προετοιμάσουν την μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις εθνικές εκλογές.
Με τη σειρά του, το ιστορικό στέλεχος της κεντροαριστεράς στη Θεσσαλονίκης, Χάρης Τσιόκας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε μιλώντας στη σύσκεψη ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, όπως αποτυπώνεται στις θέσεις και στο πρόγραμμα της ΝΔ, επιδιώκει να εφαρμόσει όσα δεν τόλμησε το Μνημόνιο. Φορολογικές ελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και τους έχοντες σε βάρος του  κοινωνικού κράτους. Διάλυση των  εργασιακών σχέσεων, απολύσεις χωρίς όριο και αποζημίωση, ρευστοποίηση του ωραρίου, συρρίκνωση του κράτους και εκχώρηση παιδείας, υγείας και συνταξιοδοτικού συστήματος  στους ιδιώτες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Τσιόκας, στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνώσα Αριστερά αναμετρήθηκε και με τις αδυναμίες της και τα σφάλματα της. Όμως, στο τέλος αυτής της πρώτης διαδρομής κατόρθωσε να κρατήσει την κοινωνία όρθια και να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. "Με την κοινή μας δράση συγκροτούμε τη μεγάλη συμμαχία, που θα υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο και θα γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας προς την κατεύθυνση της κοινωνικής  προόδου", κατέληξε

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.