Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στην Περαία

Με ταχείς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς, που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Τσαίρια της Περαίας. Ήδη, αύριο στις 7 μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού, σε σύμπραξη με την Π.Κ.Μ, στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, ΕΑΝΕΠ-Thess INTEC AE, με ποσοστό 10% και με εκπρόσωπο / μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Το μεγάλο Τεχνολογικό Πάρκο 4 ης Γενιάς, Thess Intec θα είναι αποκλειστικά και μόνο ελληνικών συμφερόντων, αναμένεται ν’ απορροφήσει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ και να απασχολήσει 7.000 άτομα σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.
Σε δύο χρόνια, λοιπόν, από σήμερα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που αναβαθμίζει την περιοχή μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τη δημιουργία συνεδριακών υποδομών υψηλού επιπέδου, με ανοιχτούς χώρους στην κοινωνία, με κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, με σύγχρονους χώρους συναντήσεων και συνεργιών ερευνητών και επιχειρηματιών. 
Τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την έναρξη της υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4 ης Γενιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θερμαϊκού μεταξύ του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, και του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Α.Ε., Νίκου Ευθυμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.