Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

"Επίθεση" ΚΚΕ Θερμαϊκού κατά δημάρχου Τσαμασλή

Επίθεση κατά του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή με αφορμή τις δηλώσεις του για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Θερμαϊκού του ΚΚΕ. Θέματα που θίγονται στην ανακοίνωση, είναι η έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, η διάβρωση των ακτών αλλά και οι τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΒ Θερμαϊκού του ΚΚΕ αναφέρει τα ακόλουθα:
"Η Παγκόσμια Ηµέρα Περιβάλλοντος συνοδεύτηκε ξανά απ’ τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας των αστικών πολιτικών δυνάμεων για τη σημερινή κατάσταση, την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, το ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων, τις ελλείψεις μέτρων πολιτικής προστασίας, την επιστημονική συζήτηση για τις διαστάσεις της κλιµατικής αλλαγής.
Αυτές οι υποκριτικές δηλώσεις που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη, προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστηµα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωµό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο δρόµος ανάπτυξης µε γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών οµίλων, υπομονεύει την ισόρροπη σχέση που μπορεί να υπάρξει ανάµεσα στην ανθρώπινη, βιομηχανική δραστηριότητα από τη µια και στη φύση από την άλλη, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
Απ΄αυτή την υποκρισία δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κος Γεώργιος Τσαμασλής . Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό METROPOLIS 95,5, αφού αποθέωσε την ατομική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος, κατηγορώντας μάλιστα τους νέους, συνέχισε με τις γνωστές του αναφορές του στον εθελοντισμό, εξυμνώντας αυτή τη φορά την ευαισθησία των κατοίκων του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα:
Ο Κος Τσαμασλής, είναι ο ίδιος που καλούσε μηχανικούς κάθε ειδικότητας σε τζάμπα εργασία, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Τεχνική Υπηρεσία για τα αναγκαία έργα υποδομής. Και όλα αυτά σε μια περιοχή, που οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι κατεστραμμένες περιουσίες, υπογραμμίζουν την έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντί η Δημοτική αρχή να «ρίχνει το μπαλάκι» στους κατοίκους, ας διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έκτακτη χρηματοδότηση έργων πολιτικής προστασίας, τα οποία βρίσκονται σταθερά στα «αζήτητα» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ, των τεχνικών προγραμμάτων Δήμων και Περιφέρειας.
Η μεγάλη ακτογραμμή του Δήμου μας, που τόσο περηφανεύεται ο κ. Δήμαρχος , δεν καθαρίζεται με ευχολόγια . Και ειδικότερα η διάβρωση των ακτών που γίνεται όλο και πιο εμφανής στον τόπο που μένουμε και αγαπάμε, χρειάζεται άμεσα έργα προστασίας με το κατάλληλο προσωπικό και όχι σιωπηρή αναμονή. 
«Το κερασάκι στην τούρτα» του εθελοντισμού ο κ. Δήμαρχος το έδωσε με την αναφορά του στον εθελοντισμό των γιατρών, με αφορμή την πανδημία. Κουβέντα όμως για το Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας και τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει. Η Πρωτοβάθμια υγεία δεν μπορεί να λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές , με απλήρωτες υπερωρίες, με ελλείψεις ειδικοτήτων. Αυτό που χρειάζεται, είναι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού για να καλυφτούν οι διαρκώς αυξανόμενες  ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 
Η διάθεση, το συναίσθημα, η ανάγκη  των κατοίκων να προσφέρουν , να νοιώσουν κοινωνικά ενεργοί, χρήσιμοι, είναι πέρα για πέρα υγιές. Το να εκμεταλλεύεται κανείς αυτήν την διάθεση , για να καλύψει τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της πολιτείας να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρα άλλος ένας τρόπος να αποσπάσει ύπουλα την συναίνεση του λαού μας στις πολιτικές εκείνες που υποθηκεύουν το μέλλον του, το μέλλον του τόπου του και των παιδιών του. 
Ο εθελοντισμός στον καπιταλισμό καμία σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη και με τη διάθεση προσφοράς για έναν κοινό σκοπό. Αντίθετα οδηγεί στη χειραγώγηση της συνείδησης του λαού για την αποδοχή του ως εναλλακτική λύση απέναντι σε καταστάσεις και για την αποδοχή της σταδιακής απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωσή του να καλύπτει λαϊκές ανάγκες με χρηματοδοτήσεις, προϋπολογισμούς και προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και εντέλει οδηγεί στην οριστικοποίηση τέτοιων λύσεων.
Το ΚΚΕ μπαίνει σήµερα µπροστά, οργανώνει την πάλη για άμεση και γενναία ενίσχυση των Δήμων από το κράτος για την κάλυψη των συνόλου των αναγκών που προκύπτουν και θα ενταθούν.
Διέξοδος για το λαό, είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόµος ανάπτυξης, όπου κριτήριο της κοινωνικής παραγωγής θα είναι η διευρυμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι ο δρόµος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του επιστηµονικού κεντρικού σχεδιασµού της παραγωγής, ο δρόµος της εργατικής εξουσίας. Μόνο ο επιστηµονικός κεντρικός σχεδιασµός στο σοσιαλισµό, µπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη σχέση ανθρώπου και φύσης, να συνυπολογίσει τις ανάγκες του εργαζόµενου ανθρώπου, τις δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής και την ανάγκη φιλολαϊκής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος υλοποιώντας τις βέλτιστες λύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.